Publicerad: 22. August 2022 Av: Redaktionen Comments: 0

Hösten är inte långt bort och semestertiderna börjar ta slut för de flesta av oss. Under tiden man njuter till fullo av sommar och semester så är det lätt hänt att man släpper på sina hälsosamma vanor byter ut dessa mot några mindre hälsosamma vanor. För att behålla en fortsatt god hälsa så krävs det tyvärr att man lägger semestervanorna bakom sig och försöker komma igång igen. Vi tänkte dela med oss av några enkla tips på hur du gör just detta.

Skaffa en träningskompis

Har du kanske en vän, partner eller annan närstående som också låtit semestervarnorna ta över under sommaren? Då kan det vara ett perfekt tillfälle att sätta igång med träningen tillsammans. Med en träningskompis så blir det både roligare och enklare att hålla sig aktiv. Ett exempel på detta är att ni följer med varandra på promenader eller joggingrundor. Det blir svårare att försöka skippa ett pass när man vet att man har någon annan som förväntar sig att du dyker upp. Dessutom så blir det en bra ursäkt att spendera lite mer tid tillsammans!

Hitta inspiration

Inspiration kan göra mer än du tror! Du kan till exempel läsa bloggar som handlar om hälsa. Där kan du hitta inspiration till både kost men kanske även nya aktiviteter som du kan lägga till i dina träningspass. När det kommer till kost så kan vi alla behöva lite inspiration då och då. Kanske kan du lära dig några nya och mer hälsosamma recept? Kanske hittar du en ny favoriträtt? 

Börja försiktigt

Om du inte tränat på ett tag så är det viktigt att du tar det lugnt till en början. Det är viktigt av flera anledningar: du kan skada dig om du överanstränger dig och vi alla känner nog till att en längre frånvaro från träningen ökar risken för att man inte sätter igång igen. Dessutom så kan man lätt tappa motivationen om det känns alldeles för tungt varje gång man ska ge sig ut från början. Så ta det lugnt!