Publicerad: 16. September 2022 Av: Redaktionen Comments: 0

Vårt, alltså människans, naturliga tillstånd är att må bra och när vi mår bra har vi energi och kraft att orka med vardagens måsten. Men ibland mår vi mindre bra. Ibland har vi lägre energi och mindre kraft och behöver hjälp på traven. Då kanske ett spabesök kan hjälpa!

När du besöker ett spa pratar ofta terapeuterna om att leva hälsosamt och hänvisar då gärna till de fyra hörnstenarna nedan – nämnda utan inbördes ordning.
1. Motion på regelbunden basis
2. En hälsosam kost
3. Vård av kropp och ansikte
4. Mental avkoppling

Ät rätt och bry dig om ditt yttre

De flesta känner till att för att kroppen ska må bra ska man äta regelbundet och varierat samt ge sin kropp alla de antioxidanter, mineraler, vitaminer, proteiner och fettsyror som den behöver. Den goda hälsan börjar inne i kroppen men naturligtvis spelar den yttre skönheten också roll. Är man nöjd med sitt yttre främjar det den psykiska hälsan.

Det yttre – och inre – gynnas av spabesök

Ens yttre påverkar ofta självkänslan så var och en borde unna sig ett spabesök då och då. En ansiktsbehandling och utvald kroppsvård, massage och hälsosamma drycker hjälper det yttre på traven och med det skapas en bättre självkänsla. Förklara för din terapeut vad du vill ha hjälp med så kan hen föreslå rätt behandling och produkter. En värkande rygg, stela axlar och nacke är också det orsak till sämre mående så en väl vald massage kan göra underverk!

Spadag i badrummet

Man behöver inte ta sig till ett spa för att hjälpa kroppen på traven och hälsan på traven! Det går precis lika bra att ta hand om sig själv hemma, ha en spadag hemma i badrummet! Införskaffa en ansiktsmask och en hårmask. Förbered ett bad toppat med arom och/eller bubblor. Häll upp ett uppfriskande glas juice. Tänd ljus. Släck lamporna. Stäng av telefonen och allt annat som kan tänkas störa. Återhämta genom tystnad, dofter, sjunk in i tystnaden. En spadag hemmavid är nog så avkopplande men man får jobba lite mer själv innan man kommer till ro. Gör det till en rutin så kommer kroppen snabbare till ro och återhämtning och därmed, i förlängningen, god hälsa.