Publicerad: 23. September 2022 Av: Redaktionen Comments: 0

När man är ute och reser så kan det ibland vara svårt att planera sin budget. Man kanske reser till ett ställe man inte känner till så mycket om och det är lätt att utgifterna springer iväg på semestern då man inte vill behöva snåla när man är utomlands.

Ett utmärkt sätt för att säkra en bra resebudget är en flexibel kontokredit. I den här artikeln så går vi igenom vad en kontokredit är för något och hur du kan använda en kontokredit på din resa. 

Vad är en kontokredit?

En kontokredit fungerar som ett slags kreditkonto online, en kontokredit är som en blandning mellan ett snabblån och ett kreditkort. Kraven och vilkoren som finns är ofta snarlika med ett snabblån med i praktiken fungerar det som ett kreditkort online då du endast betalar ränta på de pengar du använder, och om du inte använder några pengar så behöver du inte betala någonting! Du kan jämföra olika kontokrediter hos kreditochfinans.se.

Varför passar en kontokredit så bra när man reser?

En kontokredit passar mycket bra när du reser just därför att du inte behöver ta ut några pengar ifrån ditt kreditkonto ifall du inte vill. Du slipper också att tänka på att ha ett fysiskt kort som med ett kreditkort, vilket kan vara opraktiskt ifall ifall man tappar bort kortet. 

Snabba utbetalningar

En flexibel kontokredit ger dig möjligheten att ta ut pengar ifrån ditt kreditkonto till ditt bankkonto mycket snabbt. Ofta så kan du ha pengarna på kontot redan någon timme efter att du har gjort uttaget. 

Betala endast tillbaka de du tar ut

Kontokrediter är ofta summor mellan 1,000 – 50,000 kr. Låt säga att du blir beviljad en kontokredit på 25,000 kr, då kan du under din resa välja att ta ut 5,000 kr och betalar endast tillbaka 5,000 kr. 

Betalningsanmärkning ofta inget problem

När man ansöker om en kontokredit så är det ofta samma krav som ställs för att ta ett smslån. Det innebär att du kan bli beviljad en kontokredit trots att du har en betalningsanmärkning. Långivaren gör då en kreditupplysning och undersöker hur din ekonomi ser ut idag. Betalningsanmärkningen måste dock vara minst sex månader gammal för att man ska kunna bli beviljad en kontokredit. 

I dessa situationer kan en kontokredit behövas

Många gör upp en detaljerad budget när de är ute och reser. Oavsett om man bara ska ner en vecka till medelhavet eller ska iväg en månad till asien, afrika eller sydamerika så är det många människor som gör exakta budgetar. Även om man är duktig ekonomiskt så kan det ändå inträffa oförutsägabara situationer som gör att man kan behöva extra pengar.

 

Nedan listar vi ett par exempel på situationer som kan uppstå där en kontokredit kan komma väl till pass:

 

    • En olycka – Om man råkar ut för en olycka eller blir sjuk så kan man behöva uppsöka läkarvård och betala för det. 
    • Stöld eller borttappade saker – Man kan råka ut för stöld eller tappa bort saker då kan det vara bra att ha lite extra pengar.
  • Göra något roligt – Det behöver inte vara negativa saker utan det kan också vara bra att ha extra pengar för att göra roliga saker på resan. Man kanske blir sugen att ta dykcertikat eller göra någon annan rolig aktivitet som man inte räknat med. 

Finns det några nackdelar med en kontokredit?

Som med det mesta finns det även nackdelar med en kontokredit. Den nackdelen som finns är att kontokrediter ofta har en hög ränta och går liksom smslån och snabblån under kategorin högkostnadskrediter