Publicerad: 27. October 2022 Av: Redaktionen Comments: 0

Har du någonsin frågat dig varför man ska ha försäkringar? I den här artikeln går vi igenom varför det är viktigt att ha försäkringar och vilka försäkringar som är viktiga att ha.

Försäkringar är viktiga att ha för att du ska få ersättning

Tanken med försäkringar är att du ska vara skyddad och få ersättning ifall du skadar dig eller om någon av dina tillhörigheter går sönder. Om du till exempel krockar med bilen så står försäkringsbolaget för kostnaderna ifall du har en bra försäkring. 

En försäkring fungerar som så att man betalar en viss summa varje månad och sedan när olyckan väl är framme så står försäkringsbolaget för kostnaderna. 

Hemförsäkring

Hemförsäkring är en typ av försäkring som skyddar lös egendom. Till exempel om du skulle ha inbrott hemma eller bli av med kläder, smycken och annat så får du pengar av försäkringsbolaget för att ersätta den egendom som du blivit av med. 

En hemförsäkring är den mest grundläggande försäkringen och är mycket viktig att ha oavsett hur du bor.

Husdjursförsäkring

I Sverige finns det många människor som har sällskapsdjur och ser dem som familjemedlemmar. Veterinärvård kan tyvärr bli väldigt dyr i Sverige utan en djurfösäkring och det är därför mycket viktigt att införskaffa en djurförsäkring till sällskapsdjuren så fort som möjligt. Hos dindjurforsakring.se så kan du läsa mer om djurforsäkringar och även jämföra de olika försäkringsbolagen. 

Reseförsäkring

En reseförsäkring är mycket viktigt att ha när man är ute och reser, i synnerhet om man reser utanför EU. En reseförsäkring täcker alltså olyckor som händer när du är ute och reser. Till exempel om du skulle bli av med dina saker genom stöld så får du ersättning av försäkringsbolaget. 

Bilförsäkring

Att ha en bilförsäkring är mycket viktigt att ha eftersom att reparationskostnader kan vara mycket dyra. En bilförsäkring ger dig dessutom ersättning både för skador på bilen samt personskador ifall du blir skadad i en bilolycka. 

Vad kostar en försäkring

Priset på en försäkring kan variera väldigt mycket beroende på vilken typ av försäkring det är och hur mycket försäkringen täcker. En vanlig hemförsäkring brukar dock kosta runt 150 – 200 kr i månaden. 

Generellt sett kan man säga att ju mer en försäkring täcker, desto mer får man betala. I många fall kan det dock vara värt att betala lite extra för att få ett bättre skydd. 

I vissa fall såsom för bilförsäkringar så kan kostnaden bero på bilägarens ålder. Ju yngre man är ju dyrare brukar bilförsäkringen vara.