Publicerad: 19. October 2022 Av: Redaktionen Comments: 0

Bästa matkassen med hemleverans

Att beställa matkassar är något allt fler familjer väljer att göra. Anledningen till detta är för att det nästan uteslutande finns fördelar med en bra matkasse. Men hur hittar man den bästa matkassen och vad ska man tänka på när man beställer en matkasse?

Alla har vi olika preferenser när det gäller mat. Vissa väljer att äta hälsosamt, andra har allergier och vissa vill ha något som är lättlagat. När man skall beställa en matkasse så behöver man först besluta sig för vilken slags matkasse man letar efter. När man kommit fram till detta så har man kommit en bit på vägen men det är fortfarande några beslut som behöver tas.

I Sverige finns det ett trettiotal leverantörer av matkassar. För att veta vilka av dessa leverantörer som presterar så är det ofta bra att läsa kundrecensionerna. Man behöver också ställa sig frågan om vad man är villig att betala för en matkasse och vad man anser vara ett bra pris per portion. När man kommit fram till detta så är det läge att välja den leverantören man vill beställa sin matkasse från.

Hur jämför man matkassar?

När du ska beställa din matkasse så är det alltid bra att jämföra matkassar mot varandra. Detta görs förslagsvis genom någon av de hemsidor som specialicerat sig inom ämnet. En av dessa hemsidor är Matkassekoll.se som jämför matkassar enligt följande parametrar;

 • Färskhet
  Råvarorna i matkassen skall hålla en hög kvalitet och vara färska när de anländer till din dörr. För att ta reda på detta så har Matkassekoll.se läst genom främst kundrecensioner för att få en rättvis bild.
 • Priset
  Priset är för många en viktig faktor och det är man på Matkassekoll.se beredda att hålla med om. Teamet bakom Matkassekoll har jämfört priset på samtliga matkassar och dessutom räknat fram pris per portion.
 • Kundnöjdhet
  Även här har man utgått från vad befintliga och tidigare kunder tycker.
 • Hållbarhet
  Att matkasseföretaget tar ansvar är viktigt. Fisk ska vara MSC-märkt och kött ska komma från gårdar med god djurhållning.

Vilken är den bästa matkassen med hemleverans?

När man beställer en matkasse så är det viktigt att ta hänsyn till sina egna och eventuell familjs preferenser och önskemål. I testet som teamet bakom Matkassekoll.se har gjort så är det HelloFresh som är bäst-i-test matkasse 2022.

Men återigen, kolla av vad de du skall njuta av måltiden med önskar för mat på bordet. Därefter kan ett bra och genomtänkt beslut fattas.