Publicerad: 20. February 2023 Av: Redaktionen Comments: 0

Om du någon gång fått axeln ur led vet du hur smärtsamt det kan vara. Inte bara skadan i sig är väldigt smärtsam, utan det är nästan omöjligt att flytta armen i någon riktning. I vissa fall kan ett axelstöd hjälpa till att lindra en del av smärtan och göra det lättare för dig att röra armen. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera vad ett axelstöd är, när du ska bära ett och hur de kan bidra till att förbättra din livskvalitet.

Vad betyder det när en axel går ur led?

När en axel går ur led betyder det att armen har tvingats ut ur sin normala ledriktning. Detta kan hända under sport eller med andra typer av trauma. Vanliga symtom är svår smärta, svullnad och svårigheter att röra armen. En läkare bör konsulteras för att fastställa den bästa behandlingen för denna typ av skada. Läs mer här https://axelstöd.se/.

Vad är ett axelstöd?

Ett axelstöd är en anordning som används för att stabilisera axelleden och minska smärta. Den är vanligtvis gjord av elastiska remmar fästa på en plast- eller metallbottenplatta och bärs runt bålen. Remmarna ger kompression och stöd samtidigt som de håller armen i rätt position. Detta hjälper till att minska smärta, förbättra rörligheten och förhindra ytterligare skador. Det är därför ett bra sätt mot axel ur led rehab.

Hur man förhindrar att din axel går ur led

Det bästa sättet att förhindra axelluxationer är att ta hand om dig själv. I detta ingår också att stärka musklerna runt axelleden, regelbunden stretching och undvika aktiviteter som belastar axeln för mycket. Att bära hängslen under sport eller andra fysiska aktiviteter kan dessutom bidra till att minska risken för skador. Vissa människor har en större tendens att vrida sina leder i kroppen, och dessa personer måste vara extra försiktiga. Om det är ett konstant problem, bör du rådfråga din läkare.