Publicerad: 27. February 2023 Av: Redaktionen Comments: 0

Om du har ont i hälen kanske du undrar om kinesiotaping är lösningen för dig. Kinesiotejpning är ett utmärkt sätt att ge stöd och stabilitet till det skadade området och kan hjälpa till att minska smärta och inflammation. I det här blogginlägget går vi steg för steg igenom hur du tejpar din häl med kinesiotejp. Låt oss börja!

Om hälsporre

Hälsporre är små kalciumavlagringar som bildas på hälbenet. De orsakar ofta smärta och obehag, särskilt när man går eller springer. I vissa fall kan de till och med begränsa rörelsefriheten i området.

Om kinesiotejp

Kinesiotejp är en speciell typ av tejp gjord av bomull och resår. Den appliceras på huden för att ge stöd, stabilitet och smärtlindring till skadade områden. Kinesiotejp har använts i flera år av både sjukgymnaster och idrottare som ett sätt att lindra smärta eller minska inflammation runt en skada. Du kan köpa bandet på Kinesiotapeshop.se/.

Förberedelse för kinesiotejpning

Innan du börjar tejpa är det viktigt att förbereda huden runt det skadade området ordentligt. Rengör bort all smuts eller rester och torka sedan ordentligt med en ren trasa. För att säkerställa att tejpen fäster bättre är det också en bra idé att raka bort eventuella hårstrån från det drabbade området.

Instruktioner för tejpning

När din hud är klar kan du börja tejpning av hälsporre:
1) Klipp två remsor av tejp tillräckligt långa för att gå runt hälen.
2) Börja på insidan av fotleden och linda en remsa runt hälen. Se till att den inte sitter för hårt men ändå ger tillräckligt med stöd.
3) Ta den andra remsan och linda den i en spiralrörelse runt hälen så att varje varv överlappar den föregående med ca. halva dess bredd. Detta kommer att hjälpa till att hålla tejpen på plats och minska trycket på eventuella ömma områden.
4) När du har slutfört dessa steg använder du en annan tejpbit för att fästa båda remsorna längs deras ytterkanter.
5) Du kan också använda ytterligare tejpremsor om det behövs för extra stöd eller stabilitet.

Komplettering

När din tejpning är klar, se till att ta några minuter för att massera området. Detta kommer att hjälpa till att aktivera tejpens vidhäftande egenskaper och säkerställa att den stannar på plats så länge som möjligt. Och kom ihåg att om du upplever obehag när du knackar, justera spänningen därefter.

Finns det några biverkningar?

Kinesiotejpning anses allmänt vara säker och biverkningar är sällsynta. Vissa personer kan dock uppleva hudirritation eller en allergisk reaktion på tejpen. Om du upplever något av dessa symtom, avbryt användningen omedelbart och kontakta din läkare.

Slutsats
Kinesiotejpning kan vara ett bra sätt att stödja din hälsmärta från hälsporre. Med rätt teknik kan det ge lindring och hjälpa dig att hålla dig aktiv. Var noga med att följa instruktionerna ovan vid avsmalning och justera spänningen efter behov om du upplever obehag. Om du är osäker, fråga alltid din läkare eller sjukgymnast om råd. Lycka till!