Publicerad: 25. August 2022 Av: Redaktionen Comments: 0

Spända och spända muskler kräver massage. Om du inte kan få bukt med ömma axlar och värkande leder behöver du snarast gå till en massagesalong. I de rätta händerna kan dina knutor efter träningen eller din ryggvärk från skrivbordet masseras bort på några minuter. Från intensiv tryckpunktsmassage som är utformad för att tränga in i de lägre skikten av musklerna till en lugnande aromaterapisession för att hjälpa dig att varva ner – en bra massageterapeut bör lämna dig med en känsla av att vara smidig, återställd och helt avslappnad. Och oroa dig inte om du är gravid eller lider av en skada, det finns gott om massagetekniker som fungerar för dig. Din terapeut är utbildad för att skräddarsy upplevelsen efter dina individuella behov.

Vilken massage ska man välja?

Alla välutbildade massageterapeuter vet hur de ska gå till väga för att komma åt dina värk och smärtor, men de bör alltid diskutera dina mål för massagen, intensiteten och de spänningsområden som du vill att de ska fokusera på innan de börjar. På så sätt framgår vilken typ av massage som just du behöver för stunden.

Det är möjligt att anpassa din massage genom att välja vissa aromaterapioljor för att slappna av, lugna eller avstressa ditt sinne och din kropp. Massage är inte bara till för att knåda bort smärta, utan är också den lyxigaste behandling du kan tänka dig. Unna dig en massage lite oftare än du tror att du behöver den!

Det sköna lugnet efter en massage

Så fort du kliver in i en massagesalong bör du känna att du börjar slappna av direkt. Lugnande musik, lugnande inredning och en verklig känsla av zen hjälper till att svepa över dina sinnen, allt detta innan du ens har kommit in i behandlingsrummet! Oavsett om du rusar in för en expressmassage på lunchrasten eller om du unnar dig en 90-minutersbehandling, ska din massageterapeut se till att du känner dig avslappnad och bekväm från början till slut. Vissa behandlingar utförs medan du sitter upp i en specialdesignad massagestol, medan andra utförs i en traditionell massagesäng. Oavsett vilken massage du väljer ska det avslappnande slutresultatet alltid vara detsamma!