Publicerad: 26. August 2023 Av: Redaktionen Comments: 0

Tekniken är idag en enorm del av vardagen för i princip alla människor. Oavsett om det är ditt absolut största intresse, eller om du ser tekniken mer som ett nödvändigt ont.

Det är dock inte alltid allt funkar som det ska. Är du på en mer avancerad nivå kan det handla om att att din dator låst sig helt efter att du testat något nytt eller om du inte ser tekniken som ditt kall i livet, att din dator är fylld med 100-tals falska “virusmeddelanden”.

Med tanke på hur brett begreppen “teknik” och “IT” är, så är det i princip omöjligt att ha koll på exakt allt. Exempelvis är smarta klockor, datorer, tv-apparater och övervarkningskameror alla teknikprodukter. Men alla kräver var för sig sin egna expertis när något går fel. 

Lyckligtvis finns det en hel del företag att kontakta när något krånglar. Ett exempel är HjälpMig.Nu som erbjuder teknikhjälp hemma hos dig med RUT-avdrag. 

Men hur funkar egentligen teknikhjälp med RUT-avdrag?

Det är egentligen ganska enkelt. RUT-avdrag kan du få för vissa typer av tjänster som utförs hemma hos dig, kunden. Två exempel är städhjälp och it-hjälp, varav det senare är det vi går igenom här.

När du har anlitat ett företag för ett arbete som ger RUT-avdrag så står det med på fakturan när du ska betala. Om vi tar ett exempel där en tjänst hade kostat 1000kr utan RUT-avdrag. När du får fakturan är 50% avdraget och “att betala” på fakturan blir då 500kr. 

När du sedan har betalat så ansöker företaget om utbetalning av RUT-avdraget vilket skatteverket sedan betalar ut till företaget, det blir för din del alltså ingen skillnad emot om du anlitat ett företag för en tjänst utan RUT-avdrag.

Fördelen med detta är att det blir betydligt billigare(ja ganska precis halva priset…) än ifall du skulle ha betalat fullt pris, det gör det smidigare när du exempelvis akut får problem med e-posten, eller när tv:n lägger av precis innan fredagsmyset.

Så? Var kan jag boka teknikhjälp?

De vanligaste när det gäller teknikhjälp i hemmet är att datorn krånglar. Bor du i Kalmar län, Kronobergs län eller Blekinge, är en av de bästa företagen att välja HjälpMig.Nu. De erbjuder datorhjälp i hemmet till fast pris och kan oftast hjälpa dig inom 24 timmar.

Bor du i resten av Sverige så kan de också hjälpa dig via fjärrstyrning, dock krävs det ju då att din dator iallafall är i bra nog skick att kunna startas. Är datorn helt stendöd kan du skicka in datorn och få den lagad istället.