Publicerad: 23. May 2023 Av: Redaktionen Comments: 0

Om du älskar att vandra och uppleva fantastiska landskap kommer du att älska dessa resmål. Vi har satt ihop en lista över de bästa resemålen för vandrare, så läs vidare och börja planera ditt nästa äventyr.

Edinburgh (Skottland)

Först på listan har vi den fantastiska staden Edinburgh, Skottland. Den är känd för sin rika historia, vackra arkitektur och häpnadsväckande landskap, men den har också fantastiska vandringsleder för de äventyrliga.

Arthur’s Seat, en utdöd vulkan i hjärtat av staden, erbjuder en vandring upp till toppen med en fantastisk utsikt över staden. Det tar bara cirka en timme att nå toppen, vilket gör det till en lätt tillgänglig aktivitet även om du bara är i staden en kort tid.

Källa: https://destinationwellknown.com/things-to-do-edinburgh/

Patagonien (Argentina och Chile)

Nästa destination är Patagonien i södra Argentina och Chile. Det är hem till några av de mest imponerande naturliga landskapen i världen, inklusive Andesbergen och Los Glaciares National Park.

Här kan du vandra i timmar genom dramatiska bergslandskap, över glaciärer och runt sjöar med djupblått vatten. Missa inte det berömda Torres del Paine National Park om du åker till den chilenska sidan.

Himalaya (Nepal)

Om du är på jakt efter något lite annorlunda, varför inte prova Himalaya i Nepal? Det här är hem för några av de mest utmanande och belönande vandringarna på planeten.

Du kan följa i fotspåren av legendariska bergsklättrare och vandra till Everest Base Camp, eller ta dig an Annapurna Circuit för att se några av de mest fantastiska bergsutsikterna någonsin.

Nya Zeeland

Vår fjärde destination är Nya Zeeland, landet med fantastisk naturskönhet. Om du vill vandra genom magiska landskap som ser ut att vara tagna direkt från en fantasy-film, är det här platsen för dig. Den berömda Milford Track och Tongariro Alpine Crossing kommer att ge dig minnen för livet.

Alperna

Slutligen, glöm inte att kolla in Alperna i Europa. Det finns många fantastiska vandringar att utforska här, från Tour du Mont Blanc som korsar Frankrike, Italien och Schweiz, till det vackra Berner Oberland-området i Schweiz.

London!?

London är inte bara en stad fylld av historia och kultur, utan den har också det perfekta läget för att utforska några av Storbritanniens mest imponerande landskap. Det finns många platser inom en dags resa från huvudstaden som erbjuder fantastiska vandringar.

Källa: https://londontravelhacks.com/day-trips-from-london/

Först och främst har vi South Downs National Park. Det är bara en kort tågresa från London och erbjuder vackra vandringsleder genom rullande kullar och vacker landsbygd. Här kan du vandra längs den berömda South Downs Way, som sträcker sig över hela parken.

En annan fantastisk destination är Peak District, landets äldsta nationalpark. Det tar lite längre tid att komma hit från London, men det är väl värt resan. Här hittar du allt från lugna skogsvandringar till mer utmanande vandringar upp på de steniga topparna.

Nära London hittar du också Chiltern Hills, ett område med vacker landsbygd som är perfekt för lugna vandringar. Här kan du njuta av stigarna genom skogar, över hedar och längs floder, och kanske till och med se några vilda hjortar om du har tur.

För de som föredrar kusten kan en resa till Seven Sisters på sydkusten vara en underbar dagstur. Dessa dramatiska kritklippor och kustvandringsleder erbjuder en fantastisk utsikt över Engelska kanalen.

Så, även om London själv kansigtvis inte är känt för sina vandringsmöjligheter, ligger det definitivt inom räckhåll för några av Storbritanniens mest imponerande vandringsleder. Varför inte ta en paus från stadslivet och njuta av naturen på din nästa Londonresa?

Så där har du det, fem fantastiska resmål för vandrare. Var du än väljer att åka, kom ihåg att packa dina vandringskängor och kameran, för du kommer att vilja minnas dessa fantastiska platser!