Vikt, Hälsa. Måbra 2016. Tre önskningar i ett!

Nu är det dags för mig att berätta om allt roligt som händer 2016!
För en gångs skull så hade jag tänkt att vara ute i god tid med planering och resor, bra eller hur?
Så är du sugen att hänga med på någon av vårens underbara resor eller Viktklubb ( jag sa ju att våren är rena Kinderägget, tre önskningar i ett!) så är det bara att hojta – och boka. Då får man ju tag på superbra priser på flyget.

Först ut så kommer Viktklubb 50+ som kickstartar första veckan i mars, i god tid inför Beach 2016. Då kör jag och Marlene Gustawson en kurs skräddarsydd för oss 50 plussare, med maten, tankarna, känslorna, träningen. Ja, allt det där som behövs för att just vi ska nå vår önskevikt.
Här hittar du mer info och tider om Viktklubben:
https://www.facebook.com/viktklubb50plus/

Självklart skriver jag också fler inlägg här, så prenumerera gärna på bloggen, då får du all ny info direkt i din inkorg!

14- 21 maj åker Eva Berggren och jag till ljuvligt lyxiga Bodrum för Vårens träningsresa 50+. Den får du INTE missa! Här hittar du all info!

28/5 – 4/6 är det dags för yoga, mindfulness, bergsvandring och matlagnings på Mallorca tillsammans med yogagurun Johan Kakko. Denna resa har en ”flytande ankomst och avresa” för dig som vill komma ett par dagar tidigare eller lägga till ett par dagar extra efter kursens slut. Passar utmärkt även för par.
Läs mer här!

Har du frågor eller funderingar eller helt enkelt bestämt dig och vill boka så klicka då här!

Business as usual. Som vanligt så är mottagningen öppen för såväl kostråd som vanlig terapi och/eller viktminskning. Hör av dig på någon av mina kontakter nedan. Tipsa gärna om du tror att någon vän skulle må bra av en timme i lugn och ro.

Träningsresa till ljuvliga Yalikavak/Bodrum!

     

Jag och Eva på en av våra vandringar ned till en ödestrand

Jag och Eva på en av våra vandringar ned till en ödestrand

Välkommen till vårens tränings- och vandringresa med

                                Cathrine och Eva i Yalikavak – Turkiet

                                 Möt våren, solen – och passa på att komma i form inför sommaren – med en härlig träningsvecka i Turkiet – Yalikavak.

 


Vi bor på ett privatägt litet boutiquehotell i Yalikavak med underbar trädgård i 6 dubbelrum, vilket betyder att vi kan ta emot 12 gäster per vecka.
Vi flyger direkt till Milas/Bodrum, ca en timmes bussresa från Yalikavak. Stället är helt ljuvligt!!!

2015-10-31 10.57.39Under veckan kommer vi att börja varje dag med powerwalk på morgonen och sedan serveras en härlig frukost. Vi gör utflykter varje dag: Vandringar, cykelturer, båttur, besök på marknad, hammam-besök etc etc. Efter utflykterna väl hemma på hotellet kör vi ett träningspass för de som önskar och 30 min massage kommer alla att erbjudas var och en under veckan.

Träningen leds av Eva Berggren – Personlig Tränare med specialitet 50+.

Träningspassen omfattar styrke- och rörlighetsträning. Självklart anpassar hon styrka och intensitet för att passa för både den mindre tränade och den som vill få ut maximalt av sin träning.

  • Yoga kommer också att erbjudas. Margareta Wachtmeister kommer att leda veckans yogapass.
  • Cathrine Schück ansvarar för matlagningen och samtliga deltagare får vara med och komponera och laga middagarna. Vi äter en hälsosam kolhydratfattig medelhavskost som ska inspirera dig som vill gå ned i vikt eller få nya tips på och god m
  • Tid: 14-21/5 2016

Plats: Lavanta House – Yalikavak             Besök gärna hemsidan: www.lavantahouse.com


Pris: 9.950:-

I priset ingår:

-Halvpension,matlagningskurs, träning, yoga, massage, vandringar och cykelutflykter. (Hammam och båttur tillkommer.)

-Del i dubbelrum, bäddlinne och handdukar
-Transfer till och från flygplatsen.
Flygbiljett bokar man själv. Flygstolar kan köpas av Turkietresor, Air Tours eller Detur.

i dec 2015 kostar biljetterna ca 3.000 med SAS/Airtour och vi rekommenderar denna flight.

Utresa: 160514 SK7625 06:05 Arlanda (5) 10:50 Bodrum

Hemresa: 160521 SK7626 22:15 Bodrum (-) 00:55 Arlanda

Du bokar din plats på vårens träningsresa genom en handpenning på 1.000:- på konto

6112 –722 465 092, på Handelsbanken. (skriv ditt namn på inbetalningen) samt kontaktar någon av oss enligt uppgifter nedan.

2015-10-31 11.37.32Vi var nere och testade Yalikavak över Allhelgonahelgen: bodde på hotellet, provade vandringar, provcyklade, var i kontakt vår guide och var helt överväldigade av allt!

Ring oss gärna om du vill ha svar på dina frågor.

Cathrine Schück                                                           Eva Berggren
www.schuck.se                                                             www.takeyourtime.se
cathrine@schuck.se                                                      eva.berggren@takeyourtime.se
070-7333027                                                                 070-9229412

 

 

 

 

 

 

Muffinsmagen (kära lilla mage) och 50+ maten

muffins 2Jag träffar en hel massa kvinnor i mitt jobb som kostrådgivare och psykoterapeut som klagar på sin mage.

Den är för för stor, för fluffig, för mycket mage helt enkelt. Då försöker jag förklara vad som händer för de flesta av oss, 50+ :are. Nu ska jag försöka förklara det för dig också. 

Ok, here goes.

Jag har både goda och dåliga nyheter. De goda är att det absolut går att göra något åt den gosiga lilla bilringen. Den tråkiga nyheten är att du MÅSTE hasa upp ur soffan och göra något åt det hela, själv.

Vad vi vet är att när vi passerar 50 så dippar kroppens förmåga att producera könshormoner, i vårt fall östrogen. Vid en obalans, när östrogenet dalar så kan testosteronet bli dominant och vi får några fler hårstrån på hakan och en ponduskula på magen.

Vad kan man göra åt det då? Ja, förutom att glädja sig åt det faktum att könshormoner behöver fett, vilket faktiskt gör den där lilla bulan till något riktigt bra, så finns det både progesteronkrämer som fungerar som en våg och hjälper kroppen att balansera östrogen mot testosteron. Eller göra som jag gör, använda ett bioidentiskt hormonplåster för att pytsa på extra östrogen. (Estradot, hos gyn)

Vidare så är det ett faktum att vi får en lägre ämnesomsättning med åldern och behöver mindre mängd mat. Jag läste idag om en intressant teori att vi som stenåldersfolk faktiskt ”gav bort” en del av vår ranson av föda till de yngre i grottan, de som skulle jaga och de som skulle reproducera sig. Tanken är då att vi idag skulle dra ned på vårt intag med ca 20% för att behålla vikten.

hmm, lättare sagt än gjort, säger jag. Ät mindre? I don´t know.

Vad gör vi då? Om vi inte vill äta mindre och vi inte vill bli större?  ja, något måste göras och den saken är helt klar, eller hur?

Jag jobbar just nu i ett projekt för tidningen M-magasin tillsammans med min eminenta kollega och PT Eva Berggren med mål att coacha 3 damer som har ett gemensamt, de är över 50 och vill gå ned i vikt.

Jag kan säga direkt att det hela går över förväntan. Damerna rasar i vikt. Vi är nästan lite förvånade över hur bra det faktiskt går för dem.

Vad är då hemligheten bakom deras otroliga viktkurva (nedåt)? Jo, massor av träning. Såklart. En timmes rask promenad varje dag och styrketräning 3 ggr/vecka.

MEN också en förändring av kosten. En 50+ kost. En kost rik på protein, bra fett, massor av grönsaker. Mindre eller inget alls av mejeri/ris/pasta/potatis/bröd och socker.  Rejäla portioner av näringstät mat, mat som man blir mätt och trygg av och inte gör att kroppen tror den hamnat i svält (läs pulver och bantingsdieter).

Nu tänker jag starta en Viktskola 50+. Tillsammans med kloka kvinnor/kollegor i samma ålder.

Är du med?

Snart finns det möjlighet att gå den kursen, både IRL i Stockholm och via nätet på FB. Tills dess får du gärna höra av dig om du är nyfiken på vår formel. Den funkar.

Vänliga och varma hälsningar, cathrine

PS. du glömmer väl inte det enklaste och billigaste tipset? Massera den fina lilla magen varje dag. Jag köper billig Bio Oil på Apoteket som är till för mammamagar och bristningar. Oljan funkar precis lika bra för fina små muffinsmagar 50+. Genom att massera den varje dag så stramar du upp huden, aktiverar underhuden och ger en bättre genomblödning av underhuden. Mindre fett på sikt med andra ord.

Plus att du faktiskt skickar ett viktigt budskap till resten av kroppen och till hjärnan, magen är viktig, den duger och den ska älskas!

 

 

 

 

Nya tider släpps nu!

Att jobba som terapeut är ett ständigt flöde av människor. Några nypåstigna, några som gör sin inre resa tillsammans med mig och några som är klara att kliva av tåget.  När du kliver av på perrongen Resten av Livet så ska du vara väl utrustad med en kappsäck med nya redskap i hur man hanterar ovälkomna tankar och känslor.

Under den tiden du går här hos mig så jobbar vi med det du vill få ordning på. För en del handlar det om vikt, önskad eller oönskad. För andra handlar det om att Livet skaver och inte sitter precis där det ska.

Tillsammans använder vi redskap som kostråd, terapi, skratt, tårar, gemenskap, värme, glädje, systerskap, goda recept, fiffiga tips och nya sätt att tänka.

Just nu finns det lediga tider på mottagen, så hör gärna av dig så bokar vi en pröva-på tid, och ser om det finns något du tror att jag kan hjälpa dig med.

Mottagningen ligger centralt belägen i Stockholm.

För mer info, www.schuck.se  via mejl cathrine@schuck.se

Cathrine_2753Jag hoppas vi ses!

Cathrine

Höstens bästa tips! kostillskottet som verkligen levererar!

juice plus 2Hej igen! Du har väl inte missat att anmäla dig dig Röhnisch frukostmöte tisdag den 20 oktober! Det blir föreläsning med min goda vän och kollega Marlene Gustawson, superbra info om kosttillskottet Juice plus, samt frukost, goodiebag och inte minst 20 % på allt du köper!

Jag hoppas att vi ses!

 

Samtidigt passar jag på och berättar lite mer om ett otroligt bra kosttillskott som jag har ramlat på och nu själv testat i 6 månader. och jag kan bara säga, wow vilken otrolig effekt! Piggare, friskare, och med ett otroligt resultat på hår hy och naglar.

Det är helt naturligt, precis bara extrakt på frukt, grönsaker och bär. Med två var av dessa så har du ett fullgott tillskott av allt din kropp behöver av frukt, grönt och bär.

Läs gärna mer själv på denna sida: http://cs11497.juiceplus.com

 

Mallorca 2016. yoga + mindfulness = love! 28/5-4/6

    En vecka i slutet av maj 2016 på Mallorca! Vi lämnar regn och rusk bakom oss och njuter av försommarvärmen på Mallorca. På programmet står yoga, Chi gong, mindfulness, matlagningskurser och bergsvandringar. Jo, det är klart, ni får ju också se alla mina bästa smultronställen på min underbara ö.

Jag hyr fortfarande min väninnans fina hus i Andraitx, där bor vi bekvämt 10 personer i 5 dubbelrum.

Tanken är med denna vecka att få tid att ladda batterierna, njuta av sol och bad i ett förhoppningsvis sommarvarmt Mallorca, hitta nya och gamla smultronställen på ön, ”komma i form”, lära sig äta bättre och förhoppningsvis kanske gå ned något kilo tack vare den nyttiga maten!

Nytt för denna resa är att jag får sällskap av min ”nygamla” vän, Johan Kakko som kommer att hålla i träningen.

Johan är superduktig på Chi gong, mindfulness och yoga och vi kommer träna 1-2 timmar om dagen i huset och även praktisera det på våra vandringar i bergen. Helt magiskt med andra ord.

Nytt för i år är att ankomst och avresa är ”flytande”. Kursen är 5 dagar, månd 30/5-fred 3/6. MEN du har möjlighet att bo och vara i huset i Andraitx både 28-29/5 och 4-5/6. Dessa dagar tillkommer, självkostnadspris, B&B.

Självklart så vänder sig kursen till både tjejer och killar!

 

bildJohan Kakko, MD PhD, arbetar som psykiater, neurovetenskapsman och Mindfulnesslärare.

Den gemensamma nämnaren är stress, och dess negativa inverkan på vårt välmående. Genom att studera och utöva Mindfulness har Johan hittat ett effektivt verktyg som motverkar dessa skadeverkningar, både för sig själv, hans patienter och kursdeltagare. Mindfulness, medveten närvaro, handlar om att fästa uppmärksamheten i nuet, ögonblick för ögonblick, utan att värdera. Under veckan på Mallorca leder Johan dagligen ett morgon-och ett kvällspass, där du introduceras i Mindfulness, såväl teoretiskt som praktiskt. Du kommer även få tips om hur du kan fortsätta att utöva Mindfulness på hemmaplan.

2015-05-15 11.05.15

Vi kommer att träna varje dag, vandra i bergen, äta gott och nyttigt och sticka iväg på spännande utflykter runt Mallorca. Vi kommer att besöka vingård och stora marknaden i Andraitx.

För den som önskar så finns det tid för shopping i Palma.

 

 

Idag är the key word förlåtelse!

Plats: Cán Verderol, Andratx. ” A friend in Mallorca”  http://afriendinmallorca.com/
Pris: 9.200:-

I priset ingår:  5 dagar – lagad frukost samt lunch/middag.

-del i dubbelrum, bäddlinne och handdukar.

-träning 1-2 tillfällen/dag.

-matlagningskurs vid 5 tillfällen/varje dag/kväll.

HelhetsmetodenDu får även boken Helhetsmetoden i gåva, hemskickad till dig i god tid före avresan och ett tips är att ta med den på resan som underlag för gemensamma pratstunder och övningar kring tankar och känslor.

Måltider på utflykter betalas separat.

Måltider hemma i Andratx kan köpas till eller intas i något av byns caféer.

Flygbiljett bokar man separat. SAS, Norwegian och Ryanair flyger på Palma de Mallorca, men bör bokas i god tid för bra priser.

Hör av dig ASAP till mig på cathrine@schuck.se och prelboka din plats eller för mer info!  Det är ”först till kvarn” principen som gäller på dessa 10 platser!

OBS, när du väl har bestämt dig så skynda dig att betala in bokningsavgiften för att försäkra dig om en av de tio platserna!  Handelsbanken,  konto 6112 -722 465 092, 1.200 kr, glöm inte att skriva ditt namn! 

Du kommer att få utförlig information ang packlista och allt du behöver veta inför resan när du gör din bokning.

Planerar för ny hälsovecka på Mallorca, är du med?

ny bildEfter ett par hektiska veckor i Stockholm med massor av nya klienter och mycket fix och trix så är jag äntligen tillbaka på Mallorca igen. Denna gång helt ensam, och det är väldigt nyttigt att ibland och självvalt få vila i lugnet och tystnaden. Ibland får man träna sig på att gilla ensamheten, men det är en nyttig träning i mindfulness.

Att vara med sig själv är att tillbringa tid med en väldigt trevlig person, jag själv.

Jag sitter och filar på en ny hälsoresa hit ned till Mallorca, i början på september, 29/8- 5/9.  Det är fortfarande sommarvarmt, och det finns väldigt billiga resor och därför enkelt och lätt att komma ned.

Jag hyr fortfarande min väninnans fina hus i Andraitx, där bor vi bekvämt 10 personer i 5 dubbelrum.

Tanken är med denna vecka att få tid att ladda batterierna inför hösten, njuta av sol och bad i ett sommarvarmt Mallorca, hitta nya och gamla smultronställen på ön, ”komma i form”, lära sig äta bättre och förhoppningsvis kanske gå ned något kilo tack vare den nyttiga maten!

Nytt för denna resa är att jag får sällskap av min ”nygamla” vän, Johan Kakko som kommer att hålla i träningen.

bildJohan Kakko, MD PhD, arbetar som psykiater, neurovetenskapsman och Mindfulnesslärare.

Den gemensamma nämnaren är stress, och dess negativa inverkan på vårt välmående. Genom att studera och utöva Mindfulness har Johan hittat ett effektivt verktyg som motverkar dessa skadeverkningar, både för sig själv, hans patienter och kursdeltagare. Mindfulness, medveten närvaro, handlar om att fästa uppmärksamheten i nuet, ögonblick för ögonblick, utan att värdera. Under veckan på Mallorca leder Johan dagligen ett morgon-och ett kvällspass, där du introduceras i Mindfulness, såväl teoretiskt som praktiskt. Du kommer även få tips om hur du kan fortsätta att utöva Mindfulness på hemmaplan.

2015-05-15 11.05.15

Vi kommer att träna varje dag, vandra i bergen, äta gott och nyttigt och sticka iväg på spännande utflykter runt Mallorca. Vi kommer att besöka vingård och stora marknaden i Andraitx.

För den som önskar så finns det tid för shopping i Palma.

 

 

Idag är the key word förlåtelse!

Idag är the key word förlåtelse!

Plats: Cán Verderol, Andratx. ” A friend in Mallorca”  http://afriendinmallorca.com/
Pris: 9.200:-

I priset ingår: -lagad frukost samt middag.

-del i dubbelrum, bäddlinne och handdukar.

-träning 1-2 tillfällen/dag.

-matlagningskurs vid 6 tillfällen/varje kväll.

-två utflykter

 

Måltider på utflykter betalas separat.

Luncher hemma i Andratx kan köpas till eller intas i något av byns caféer.

Transfer tillkommer.

 

Flygbiljett bokar man separat. SAS, Norwegian och Ryanair flyger på Palma de Mallorca, men bör bokas i god tid för bra priser.

 

Hör av dig ASAP till mig på cathrine@schuck.se och prelboka din plats eller för mer info!  Det är ”först till kvarn” principen som gäller på dessa 10 platser!