Nytt på menyn: Tjejkvällar med mat och föreläsning

Det började med att en god vän frågade om jag kunde komma hem till henne en kväll och hålla en liten lättsamt föreläsning för några av hennes väninnor, ja, och kanske även ta med lite mat. Skulle det vara möjligt?

Jag som legat lite lågt på föreläsningsfronten under en period tände direkt och kände att detta vore faktiskt väldigt kul, som omväxling.

Kvällen blev väldigt lyckad. 10-12 härliga tjejer, massor av frågor och ny input. Jag pratade om sådant jag kan och som står mig varmt om hjärtat. Frågor om mat, vikt, kost, näring, nya rön, KBT och LCHF.

Jag pratade i ungefär 1 timme och sedan bjöd jag på en smakrik, härlig buffé som jag hade förberett hemma och satt ihop på plats. Mat som väldigt väl beskrev det jag hade pratat om, hur man i vår ålder ska äta bäst för att må bäst.

Sedan bjöd värdinnan på kaffe och en liten kaka och jag packade ihop mina grytor och kastruller och åkte hem.

Ett par veckor senare hörde en av deltagarna av sig och undrade om jag inte kunde göra samma sak hemma hos henne, tillsammans med hennes väninnor. Sagt och gjort, jag var snart på väg igen!

Under hösten har jag nu gjort ett par av denna typen av tjejkvällar och det har blivit otroligt lyckat, både för mig och för åhörarna. Jag har fått tillbaka glädjen i att få hålla föreläsning och bjuda på god mat.

Dessa kvällar är väldigt ekonomisk fördelaktiga för alla. Deltagarna (mellan 6-20 pers) betalar 400 var för föreläsning, kurs och mat. Vill man vara med och laga mat eller ha ”kockteater” går det också utmärkt. Hittills har värdinnan bjudit på vin, kaffe och liten kaka.

Hör av dig till mig för mer information, jag kommer gärna till dig och din tjejträff under våren!

 Klicka här för kontakt!

 

 

Glöm inte dina ”rödingar och ”gröningar” nu när du behöver dem som bäst!

Hur har du det med grönsaksintaget nu på höstkanten? kanske dags att satsa fem minuter varje dag på en nyttig och lättsmält grönsakssmoothie som ger dig en härlig vitaminboost och ser till att hålla kroppen väl balanserad och basisk.

Jag brukar kalla det flytande sallad!

Inspirerad av min gulliga 80+ mamma som nyss fått rådet tillföra kosten mera grönsaker för att få en bättre syra/bas balans. Det är ju som bekant alltför stora mängder protein (läs kött) och fett som kan leda till en försurning av kroppen, och det är ju därför så viktigt att vi balanserar med grönsaker som hjälper till att hålla den mer basisk. Genom att tillföra det gröna i form av lättsmälta och redan färdighackade grönsaker så förbättras upptaget.

alka greens:smoothie2Gröning

Jag gör själv ”gröningar” med massor av färsk bladspenat. grönkål eller annat kål ( gärna ett par msk surkål) samt citronsaft, färsk ingefära, färsk gurkmeja om du hittar i din butik, färsk gurka, och avokado. Fyll på med vatten eller aloe vera juice och mixa slät i mixer. För surt? Ta då en bit äpple och blanda ned. Se till att alla ingredienser är eko om det går.

 

Röding Rödingar gör jag med rödbetsjuice som bas, köpt eller färdig. Vidare så tar jag det jag har hemma av rödkål, morot, tomat, röd paprika, ett par msk nyponpulver och en näve frysta bär.

Regel: Only the sky is the limit, ( som man sa på Expressen på 80-talet) ALLT blir gott med en skvätt citronsaft och lite mixad ingefära!

Happy mixing!

 

 

Jag drömmer om Mallorca, tra-la la… Vecka 1, 2 och 3.

Cathrine Cover-10Jag drömmer om vår, sol, mina älskade vandringar och härliga grupper under maj, nästa år.

Detta är nog min besvärjelse för att stå ut med detta trista gråväder, att drömma sig bort till något roligare!

Så här ungefär hade jag tänkt mig att maj skulle se ut:

V. 1, 2-9/5 Kom i form inför sommaren ”medel/tufft”

Denna vecka kör vi riktigt hårt, jag och min duktiga kollega och PT Eva Berggren. Det blir vandring i bergen varje morgon, 2 träningstillfällen per dag med Eva, utflykt och vandringar runt Mallorca. Samt nyttiga matlagningskurser på kvällarna.

Här kan du läsa mera!

V. 2, 9-16/5 Kom i form inför sommaren, ”lätt-medel”

Denna vecka tar vi det lite lugnare, något lugnare tempo och det finns mer slappar-  och – njutartid. Vi vandrar i bergen och tränar 1 timme per dag. Även denna vecka gör vi spännande utflykter och lagar massor av god och nyttig mat på kvällarna tillsammans.

V. 3, 23-30/5 Årets njutarvecka!

Denna vecka passar vi på och njuter och unnar oss av livets goda på Mallorca. Självklart går vi i bergen och håller oss i form (alltid!) men vi åker på spännande utflykter, provar mat och vin, besöker bondgårdar och matmarknader. fokus på det Goda Livet och allt som det har att erbjuda på Mallorca.

När du vill veta mer om allt detta så hör du av dig till mig här så berättar jag gärna mer!

Själv så bokar jag redan nu mina flygbiljetter och det tycker jag att du också ska göra om du är sugen på att hänga med, för de går snabbt upp i pris.

PS, vill du gå kurs i Stockholm så börjar ny omgång av Helhetsmetoden i februari och du är som alltid varmt välkommen att boka egna privata tider för besök här hos mig på mottagningen. läs mer här.

vi ses, Cathrine

Grönkålssmör – gott till det mesta!

 grönkålssmör 2Stekta fläskkotletter med tjocka skivor grönkålssmör, smaksatt med chili, vitlök, ingefära och citron.

Hemma hos mig äter vi gärna rejäl fläskkotlett till helgen, förutsatt att den kommer från en bra gård som levererar ett gott kött, gärna med både fettkappa och svålen kvar.

I Stockholm finns gris från Nibble gård utanför Västerås att köpa och då vet man att man fått riktigt bra svenskt fläskkött.

Nu på vintern gör jag gärna ett smör smaksatt med citron, vitlök och massor av den nyttiga grönkålen.

Servera med blomkålsris och gärna den krämiga kålen som jag serverar till fläsklägg. Kål och fläsk är alltid gott ihop!

Innan jag går vidare till receptet tänkte jag passa på och tipsa om Vårens matlagningskurser på Mallorca under maj samt nystart på Helhetmetoden i februari 2015. Titta gärna under fliken Kurser.

 

 

 

 

4 portioner

 

4 stora fina fläskkotletter, gärna med svålen kvar

smör till stekning

 

200 g färsk grönkål

200 g smör

2 vitlöksklyftor

1 msk finhackad chili/pepparfrukt

1 msk riven färsk ingefära

2 msk citronsaft

salt, peppar

 

Koka upp vatten i en liten kastrull och doppa snabbt grönkålsbuketterna i detta. Det är inte nödvändigt med grönkålen blir vackert knallgrön och lite mindre ”rå” i smaken om du gör på detta sätt.

Repa bladen så du slipper själva nerven på varje blad. Lägg alltsammans i en matberedare tillsammans med chili, vitlök, ingefära och citronsaft. Kör alltsammans till en grön röra och tillsätt sedan smöret. Kör det lite grovt, så det finns struktur kvar på smöret. Smaka av med salt och peppar. Forma smöret till en rulle med hjälp av smörpapper och frys en stund före servering.

Skär små jack i svålen på kotletterna och stek dem långsamt i smör tills de är vackert gyllenbruna och genomstekta inne vid benet. Krydda med salt och peppar och servera med kryddsmör och valfria tillbehör.

Istället för mjölk!

Det är många med mig som märker att stora mängder komjölk inte är så bra för mage och hälsa. Om du känner dig svullen och gasig efter dagens latte så är det kanske hög tid att fundera på andra alternativ.

Det handlar oftast inte om en laktosintolerans utan mer en överkänslighet. Det kan räcka med att bara plocka bort mjölken ur kosten och då kunna behålla både yoghurt och ost utan problem.

Är du osäker på vad du tål och inte, så är det enklaste sättet bara att utesluta alla mejeriprodukter under en period, minst 2-4 veckor och sedan återinföra en produkt i taget tills du känner att magen säger ifrån. Då har du satt din ribba för vad just du mår bra av, och vad just din mage mår bäst av.

 

Det finns många roliga alternativ till komjölk och man får helt enkelt testa även där för att se vad man gillar bäst.

Själv så beställer jag gärna en sojalatte om jag är ute på stan och vill fika, men köper faktiskt sällan hem sojamjölk. Det beror nog på att sojamjölk blir bäst om den är upphettad. Hemma väljer jag gärna mandelmjölk eller hasselnötsmjölk, då de fungerar både varma och kalla. Det är enkelt att göra sin egen nötmjölk, och självklart ännu enklare att köpa den färdig på tetra.

Alla typer av nötmjölk och sojadryck finns numera i de flesta välsorterade livsmedelsbutiker.

En annan gammal trotjänare i kyldisken är havredryck. Numera säljs den under namnet Oatley, tidigare hette den Solhavre. Havredryck är osötad och även en glutenkänslig mage brukar gilla den. Havre innehåller betaglukaner som är naturligt kolesterolsänkande för dig som har ett bekymmer med detta så är havre ett perfekt val istället för komjölk.

Relativt ny är Kokosdrycken, ännu en produkt av den just nu så otroligt populära och hälsosamma kokosnöten. Drycken är helt osötad och passar att dricka kall eller blanda i kaffe och te.

Jag valde den att göra efterrätt på och det blev väldigt gott och lyckat och du behöver inte tillsätta någon extra sötma för att göra en riktigt lyckad kokosfromage med bär.

Det finns även en dryck gjord på ris, sk rismjölk, men den är svårare att hitta och passar bäst för den med orolig mage eller stark födoämnesintolerans och den är inte lika lätttillgänglig i smaken och något svårare att hitta i vanliga butiker.

Priset för samtliga drycker ligger på 20-25 kr /litern och alla håller sig minst 1 vecka i öppnade i kylen.

 

Visste du att…

det är enkelt att göra egen nötmjölk?

För 1 liter nöt/frö/mandelmjölk behöver du 100 g blötlagda nötter, frön eller mandel, 1 l vatten samt en gnutta salt-
Lägg nötterna/fröna/mandeln i mixer eller blender. Häll upp 1 l vatten i kannan. Mixa på högsta effekt till du malt ner nötterna/fröna fullständigt. Häll allt igenom en mjölkpåse (alternativt rent tunt ekologiskt tyg) för att sila bort alla fibrer. Vrid ur (mjölka ur) påsen ordentligt.

 

panna cotta 2Kokosfromage med färska bär

Detta är faktiskt lika lättlagat och enkelt som det är gott! Fromagen stelnar på 1 timme i kylen och du fixar snabbt ihop desserten innan du sätter dig till bords! Har du inte kokosdryck hemma så blir det väldigt gott med både mandelmjölk eller hasselnötsmjölk. Gör du fromagen på hasselnötsmjölk så toppa då gärna med rostade nötter och riven mörk blockchoklad!

 

4 portioner

 

8 dl kokosdryck

4-6 gelatinblad beroende på hur hård du vill ha fromagen

1 tsk honung (kan även ringlas över de färska bären)

1 liter färska bär, på bilden blåbär och jordgubbssmultron

citronmeliss

 

Lägg gelatinbladen i blöt i en bunke med kallt vatten. Hetta upp kokosdrycken och rör ned honungen. Krama ur gelatinbladen och rör ned dem i den varma kokosdrycken. Vispa tills den är helt slät och väl blandad.

Slå upp fromagen i portionsglas eller formar och ställ kallt i minst 1 timme.

Du bestämmer själv hur hård du vill ha fromagen genom antalet gelatinblad.

Servera med färska bär och dekorera med citronmeliss. Om någon önskar en sötare dessert så är det enkelt att ringla lite extra honung över den färska frukten.

 

havtorn smoothieSmoothie på mandelmjölk, mango och havtorn

Genom att mixa fryst mango och fryst havtorn med mandelmjölk och en gnutta honung får du den ljuvligaste och krämigaste smoothie man kan tänka sig!

Vill du ”tjocka till” den ännu mer så passar det att mixa ned blötlagd mandel eller en matsked osötat proteinpulver.

 

1 stort glas

 

2 dl mandelmjölk

1 dl fryst mango i tärningar

½ dl fryst havtorn

½ tsk honung

ev ½ dl blötlagd mandel eller 1 msk osötat proteinpulver, typ Helhetshälsa

 

Blanda alla ingredienser i en blender och kör alltsammans i 1 minut eller tills du har en solgul, krämig smoothie. Smaka av med honung. Servera direkt!

 

 

TIPS

Färsk gurkmeja 

gurkmeja 2Döm om min glädje och förvåning över att hitta färsk gurkmeja i en vanlig livsmedelsbutik i Stockholmstrakten!

(först visst jag faktiskt inte vad det var för något)

Det har ju länge funnit i våra invandrarbutiker och nu när jag testat skillnaden mellan färsk och torkad, så är valet inte svårt. För dig som inte bor i närheten av den typen av butiker så finns det utmärkt färsk ekologisk gurkmeja att beställa på nätet.

Använd den färska (eller torkade) gurkmejan i smoothies och råa juicer, tänk på att det färgar rejält.

Jag använder själv gurkmeja för dess goda antiinflammatoriska egenskaper och jag märker verkligen skillnaden när jag äter det regelbundet.

Så här skriver Sanna Ehdin, författaren till Den självläkande människan:

”Gurkmejan har en stark inflammatoriska effekt och den är en mycket kraftig antioxidant, tio gånger starkare än vitaminer. Antioxidanter ger skydd mot fria radikaler, de instabila syremolekyler som kan skada celler och viktiga molekyler i kroppen. Resultat från djurförsök har visat att gurkmejan ger skydd mot arteroskleros, som leder till hjärt-kärlsjukdom, alzheimer och sjukdomar i bukspottskörtel, lever och lungor. Laboratorieförsök med gurkmeja har visat hejda tillväxten av olika sorters cancertumörer, bland annat bröstcancer, lungcancer, hudcancer och prostatacancer.”

 

TIPS 2

 

En matsked potatismjöl till natten?

Den senaste heta trenden på kostbloggar är resistent stärkelse. Det verkar kunna ha positiva effekter på blodsockret, särkilt hos diabetiker typ 2. Kanske ger det också ökade mättadskänslor vilket potentiellt kan underlätta viktminskning.

Det enklaste sättet att äta mycket resistent stärkelse – fritt från vanlig stärkelse – visar sig vara kallt potatismjöl. Inte så mumsigt, men ett par matskedar utrört i vatten per dag verkar räcka för de positiva effekterna.

Ökad insulinkänslighet är väldigt bra för vikt/fett-minskningen särskilt för personer som är överviktiga. Många överviktiga har ett förhöjt fasteblodsocker, och genom att inta små mängder resistent stärkelse (såsom 1 tesked potatismjöl) upplöst i vatten före sänggående, kan blodsockret sänkas med flera enheter. Även för smala personer är sänkt insulinpåslag bra, särskilt om man äter en paleolitisk kost med mer kolhydrater än LCHF.

Det kan vara klokt att börja med mindre och trappa upp för att minska bieffekten: gasbildning. Observera också att du inte bör värma upp potatismjölet – då omvandlas det till vanlig stärkelse som höjer ditt blodsocker.

Resistent stärkelse – tillsammans med gott om vanlig stärkelse – finns även i exempelvis bönor, linser och ärtor. (källa: Kostdoktorn.se)

FRÅGA/SVAR

F: Hej Cathrine, jag har en dotter som dricker väldigt stora mängder cola-cola varje dag, och säger att hon inte kan sluta, fast hon vill. Vad ska jag säga till henne, och vad kan hon göra?

”Orolig mamma”

S: Det första du ska göra är att tro på det hon säger, coca-cola är precis lika vanebildande och svårt att sluta med som nikotin eller alkohol.

Det är sockret i coca-cola som hjärnan blir beroende av och den uppiggande effekten som sockret ger. Både vanligt socker och konstgjorda sötningsmedel frigör dopamin i hjärnan och har en belönande effekt. Men socker ger en mättnadskänsla när kroppen har fått nog. Sötningsmedel däremot ökar bara suget efter mer söta produkter. I början mår man bättre av att dricka sin cola, men snart vänjer sig hjärnan och frigör inte lika mycket dopamin längre. Då dricker man mer för att få samma känsla, precis som med andra droger.

En avgiftning tar ett par veckor. Börja med att trappa ned på konsumtionen i minst 2 veckor och ersätt kroppen med samma mängd vätska under tiden.

Ät mycket grönsaker och frukt och försök hålla igång en träningsschema så att du ger kroppen endorfiner i andra former, och där är träning väldigt bra. Stödsamtal hos terapeut eller möten på AO (anonyma överätare) är andra bra redskap.

Boosta ditt immunförsvar, förbi pigg och frisk i höst!

Vad är hemligheten bakom ett gott immunförsvar och förmågan att hålla sig pigg och frisk trots höstrusk och förkylningar?

Det handlar faktiskt både om vad vi äter, men även det vi inte äter, det vill säga det vi inte borde äta så mycket av.

Sedan behövs det en rejäl portion god sömn, en och annan långpromenad för ljus och rörelse samt ett välfyllt hälsoapotek.

Här kommer mina bästa tips!

 

Ladda skafferiet

Passa på nu och beställ den där frukt och grönsakslådan som du funderat på så länge! Genom att alltid ha ett färskt förråd av frukt och grönt hemma så är det lätt att fixa till en grön smoothie eller en härlig sallad/varm grönsak till din proteinkälla (läs fisk, kött, ägg). Det bästa sättet att hålla vikten och orken är att alltid fylla på med bra råvaror.

Det sparar både tid, pengar och ger massor med ork och energi.

Gör gärna på samma sätt med kött, handla stort hos ett gårdslakteri eller fiskhandel. Förpacka och frys in.

 

Fixa din egen mat och sovklocka

Genom att passa och respektera din egen tid för återhämtning och rekreation, så svarar kroppen väldigt tydligt tillbaka och ger dig en perfekt förbränning. Ät minst 3 gånger om dagen, gärna mellanmål om du tränar, och försök komma isäng så att du får minst 7 timmars ostörd sömn. Det är under sömnen som det stora reparationsarbetet i kroppen pågår.

 

 

Stressa inte över stressen

Har du blivit en stressfobiker, som oroar dig för att du stressar för mycket?

Det flesta av oss flänger och far och så ser livet ut. Gilla läget. Försök istället att hitta små andningshål där din själ får sjunga en stund. En kram, en blomma, en samtal till en vän, bjud dig själv på en fika på stan, en promenad med skön musik i lurarna eller bästa podradion som får dig att skratta. Hitta din egen tid i tillvarons brus.

 

Träna, javisst! Men lagom.

När stressen iväg till och från träningen tar mer energi än själva träningen ger, ja då är det dags att tänka om.

Kanske dags att låta hoppanden och skuttandet få ta en paus och istället dags att pröva någon lugnare som motionerar själen istället?

Pröva en termin med yoga eller pilates. Perfekt tillfälle att stilla själen och träna kroppen på samma gång.

 

Glöm inte ditt hälsoskafferi!

Ditt bassortiment under höst och vinter är D-vitamin (minst 5.000 ie) Omega 3, (gärna Mor EPA som ger mycket nervlugnande EPA-fettsyra), magnesium till natten om du sover dåligt (300-500 mg i brusform), ett vettigt multivitamintillskott, gärna flytande. Sedan behöver du L-lysin om du ofta får munsår, svensk honung, 1 msk per dag om du har magkatarr. Samt vid förkylning propolis i droppform, kolloidalt silver och extra zink i form av Dinamint-C. Vidare så skadar det inte ha Uva-ört hemma om man ofta får besvär med urinvägarna.

En daglig drink med färsk ingefära, gurkmeja och nyponpulver smörjer leder och minskar inflammationer.

 

Undvik, när du har möjlighet

En enstaka bulle eller kaka stjälper inte hela lasset, men försök att göra det till en livsstil att dra ned på gluten (bröd och pasta) och laktos (mejeriprodukter) för det kan ibland vara så pass påfrestande för systemet i kroppen att processa all mjöl och mjölk vilket gör det lättare för kroppen att dra på sig en infektion när immunförsvaret är försvagat.

Du blir dessutom alltid piggare på kuppen, när du äter mindre av maten som lätt gör dig trött och dåsig.

 

Visste du att…

En stegräknare faktiskt kan göra underverk? Genom att tävla med dig själv om att försöka komma upp i minst 10.000 steg om dagen så lägger du varje dag till flera år på ditt liv. Glöm inte att den dagliga rörelsen smörjer höfter och leder och gör dig mindre stel och trött.

Själv så går jag mina fem trappor upp ett par gånger om dagen och är lika lycklig för varje dag då jag blir allt mindre flåsig för var dag som går..

 

 

Recept

lax2

 

Laxburgare med basilika och hemtorkade tomater

Detta är mat som nästan lagar sig medan man tittar, så enkelt är det.

Genialt gott och garanterat supernyttigt. Bästa maten för dig som vill möten hösten i toppform.

Servera laxen med blomkålsris smaksatt med gurkmeja.

 

4 portioner

 

500 g färsk laxfilé (eller 4 frysta bitar, á 140 g)

1 ägg

ett knippe färsk basilika

1-2 msk kapris

200 g coctailtomater, gärna små kvisttomater

ett stort blomkålshuvud

1 krm torkad eller 1 msk färsk gurkmeja

salt, peppar, olivolja

 

Börja med att halvera tomaterna och sätta ugnen på ca 125 grader. Lägg tomaterna på bakpappersklädd plåt och långsambaka dem i ca 1 timme. Det kan gå fortare, beroende på ugn. Ringla en god olivolja över dem och toppa med flingsalt och nymald svartpeppar.

Dela laxen i mindre bitar och kör dem snabbt i matberedare eller blender med ägg, kapris och basilika. Kör bara några sekunder, så du får en grovt hackad färs. Kapris ger sälta, så var försiktigt när du smakar av med salt och peppar.

Forma färsen till biffar och stek på god värme i olivolja i 4-5 minuter. Biffarna får väldigt gärna ha en rå kärna.

Kör blomkålen till fint smul i matberedare och stek långsamt i stekpanna med en skvätt olivolja och gurkmeja. Här passar en teflonpanna bra, så blomkålsriset inte bränner innan det är genomstekt. Smaka av med en klick smör, salt och peppar.

Servera alltsammans med generösa kvistar färsk basilika samt lite extra flingsalt och nymald svartpeppar.

smoothie2Allt-gott på en gång – smoothie!

Läsare och klienter frågar mig om bästa receptet på nyttiga smoothies, och jag brukar svara att den bästa smoothisen som finns är det som finns hemma. Med andra ord, man tager vad man haver till hands!

Så här ser min favorit ut just nu, eftersom jag precis har hittat färsk gurkmeja i butik och just nu är väldigt förtjust i att blanda surkål i precis allt jag kommer åt! Basen är annars rödbetsjuice, färsk bladspenat och blåbär.

 

1 stort glas

 

2 dl rödbetsjuice (gärna Raw eller Brämhults)

2 cm av färsk gurkmeja

4 cm av färsk ingefära

½ dl färska eller frysta blåbär

en näve färsk bladspenat

1 msk surkål (gillar du inte surkål, så ta citronsaft istället)

 

Blanda alltsammans i en blender och kör tills det är slätt. Servera direkt eller förvara i kyla över dagen.

 

TIPS!

När det blir alltför stressigt passar det bra att fylla på med bra energi som mellanmål. Alka greens komplett är ett proteintillskott gjort på ekologisk odlat havre, och är enbart sötat med bärpulver av havtorn, blåbär och jordgubbar.

En burk innehåller 800 g, pris 395 kronor.

Beräkna 2 msk pulver till ett stort glas vatten.

Mixa gärna med några extra färska eller frysta jordgubbar för den rätta bärsmaken. Bra även att ta till de dagar man fastar.

www.alkagreens.se

 

TIPS 2

Hög tid att börja med höstens ”Bästa Jag-projekt”. Då rekommenderar jag dig att köpa en fin anteckningsbok och skriva ditt namn med stora fina bokstäver på omslaget. I boken om dig själv så skriver du in alla goda tips för ditt eget välbefinnande, och när du som bäst behöver dem, så har du allt samlat. Skriv gärna ned när du mår bra och framför allt vad du då äter, vilka kosttillskott du tar och hur mycket du tränar. Detta kommer garanterat hjälpa dig på traven när du tappat sugen och inte vet var du ska börja. Då är Boken Om Mig Själv oumbärlig.

 

Fråga/Svar

F: Hej Cathrine, jag har läst så mycket om hur viktigt det är att andas rätt. Känner just nu att det är ytterligare ett stressmoment i mitt liv, att behöva tänka på hur jag andas och om jag andas på rätt sätt? Hur tänker du om andning?

”trött på hälsohetsen”

S: Jag håller med dig, det finns idag en stressfaktor i att inte stressa. Vilket är i sig en paradox. Vi blir stressade av alla artiklar om hur viktigt det är att inte stressa. Vad ger man för råd för det, stressa mindre när det gäller stressen, eller? Det är inte enkelt. Men det viktigaste är faktiskt att du uppmärksammar den, och då är det lättare att hantera den.

När det gäller andning så är det väldigt populärt att ”andas rätt”. Jag tipsar gärna om en liten mojäng som heter Relaxator och du hittar mer info här, där du kan köpa både pluppen och boken om medveten andning, sedan får var och en skapa sig sin egen uppfattning. Själv går jag gärna i skogen eller vandrar i berg, då brukar själen få frid. http://medvetenandning.se/produkt/relaxator/

 

 

Favorit i repris, missa inte detta!

alka greens:Välkommen på spännande frukostmöte!

powerwalk

 

alka greens:VÄLKOMMEN TILL FRUKOSTMÖTE

 Jag och Eva kommer att berätta om vårens HÄLSORESOR till Mallorca maj 2015.

Vi bjuder på frukost och föreläsning.

 

 

Eva kommer också att föreläsa om träning för oss som är 50 plus, hur vi kommer i form och hur vi bevarar formen trots att vi blir äldre. Hon är så härlig, vacker och otroligt smittande att alla vill komma i form och hitta tillbaka till sin kropp igen efter att ha lyssnat på henne!

Jag föreläser om den otroligt effektiva Helhetsmetoden, hur du bäst hanterar dina tankar och känslor kring ätande och framför allt hur ska jag bäst navigera genom hela december utan att gå upp i vikt!  Jag bjuder på en härligt grön hälsoshot på morgonkvisten.

 

Röhnisch ger dig 20% på alla träningskläder.

 

När: Fredag 5 december kl 8.00-10.00

Var: Röhnisch Brandstore på Norrlandsgatan 21, Stockholm

Hur: Röhnisch bjuder på frukost och 20% på hela sortimentet

Antal platser är begränsat – först till kvarn gäller.

Vi ses!!!

Sportiga och hälsosamma hälsningar,

Cathrine

 

OSA: Maila cathrine@schuck.se

Hälso och träningsveckan på Mallorca är spikad! Nu kör vi!

Härliga bergsvandringar!

Härliga bergsvandringar!Välkommen till vårens träning och vandringresor med oss på Mallorca!

 

Möt våren, solen – och passa på att komma iform inför sommaren – med en härlig träningsvecka på Mallorca.

Vi bor i en privat villa i Andraitx med underbar trädgård i 5 dubbelrum, vilket betyder att vi kan ta emot 10 gäster per vecka.

Andraitx ligger 5 km från populära hamnen Puerto Andraitx och ca 30 km från Palma.

 

 

Läs mer

Välkommen på spännade frukostmöte!

powerwalk alka greens:

 

 

                   VÄLKOMMEN TILL

   EVA OCH CATHRINES FRUKOSTMÖTE

 

Eva och Cathrine kommer att berätta om vårens HÄLSORESOR till Mallorca maj 2015.

 

 

Eva kommer också att föreläsa om träning för oss som är 50 plus, hur vi kommer i form och hur vi bevarar formen trots att vi blir äldre.

 

Cathrine föreläser om den otroligt effektiva Helhetsmetoden, och bjuder på en härligt grön hälsoshot på morgonkvisten.

 

Röhnisch ger dig 20% på alla träningskläder.

 

När: Onsdag 5 november kl 8.00-10.00

Var: Röhnisch Brandstore på Norrlandsgatan 21, Stockholm

Hur: Röhnisch bjuder på frukost och 20% på hela sortimentet

Antal platser är begränsat – först till kvarn gäller.

 

Vi ses!!!

 

Sportiga och hälsosamma hälsningar,

Eva Berggren och Cathrine Schück

 

OSA: Maila eva.berggren@takeyourtime.se, eller cathrine@schuck.se

Hälsoresa till Mallorca 2015

Jag är väldigt glad och tacksam för det stora intresse för Mallorcaresorna och här kommer nu lite mer information.

Jag planerar och har bokat 2 veckor hos min väninna Heather i hennes fina hus i Andraitx. Här finns 5 stora dubbelrum, och vi kan därför ta emot 10 personer. Vill du inte dela rum så går det utmärkt att boka dubbelrummet själv, till en extrakostnad.

Jag kommer till våren att hålla resorna tillsammans med en god vän, Eva Berggren som är en mycket duktig PT och som jobbar med hälsa och träning på Villa Pauli i Djursholm.

På så vis kan jag fokusera på det jag kan bäst, det vill säga vandra i bergen och laga god och hälsosam mat, och Eva på det hon kan bäst, sin figurformande och hälsosamma träning.

Vi kommer självklart att fortsätta med spännande utflykter, besök på vin och oljegårdar, strandhugg och Palmashopping.

Ankomstdagarna för dessa två veckor är lördag 3 maj och lördag 10 maj.

I priset ingår lagad frukost och lunch alt middag i huset. Övriga måltider och utflykter bekostar man själv.

Man ordnar också sin egen flygresa. vilket betyder att man bestämmer själv om man väljer Ryan, Norwegian eller SAS. Vi hämtar självklart på flygplatsen.

Priset för allt detta blir 8.200, vilken är en liten prishöjning jämför med höstresan, men i gengäld är vi två som jobbar heltid för att ni ska få maximalt ut av er Mallorcavistelse.

För de flesta är en vecka i maj med träning, sol, nyttig mat och massa hälsosnack (och en del vin) allt som behövs för att komma igång med det vanliga Beach-projektet, det vill säga, komma iform till sommaren!

Vill du och dina väninnor boka en egen hälsovecka/weekend så går det också utmärkt, huset (och jag) är bokningsbara tillsammans eller var för sig.

Vet du redan nu att du är sugen på att följa med, så kontakta mig via kontaktsidan, eller mejla cathrine@schuck.se

Stor kram från ett soligt och härligt Mallorca!

Nu blir det full fokus på de härliga grupper som kommer ned nu på lördag och veckan därpå. Full fart!!!!!

Härliga bergsvandringar!

Härliga bergsvandringar!