Smått och gott i höstrusket

kycklingsnitzelFår man lov att bjuda på riktig ”comfort food” en ruggig höstdag som denna?

Här kommer ett riktigt bra recept på mandelmjölpanerad kalkonfilé, som självklart kan göras på vanlig fläsksnitzel, utbankad fläskfilé, kalv eller kyckling.

Det är hur som helst enkelt att först doppa i uppvispat ägg och sedan i mandelmjöl. Servera med gott blomkålsmos och och tomatsallad.

mandelpanerad kalkonfilé

Saftig kalkonsnitzel med blomkålsmos och ärtor

En gammal klassiker i ny tappning. Kalkon är ett magert men proteinrikt kött, som är ett fint alternativ till kyckling. Istället för den klassiska paneringen med vetemjöl, gör vi tunna skivor kalkon panerade i mandelmjöl och ägg. Serverat med krämigt mos på blomkål och färska örter. Här är himlen nära!

4 portioner
400-600 g kalkonfilé eller bröst
ett stort blomkålshuvud
2 ägg, 2 dl mandelmjöl
2 dl sojagrädde/havregrädde/mandelgrädde/cashew grädde 4 dl ärtor
timjan/mejram/persilja, salt, peppar
kokosolja till stekning
till servering: citron, tomater, basilika, olivolja, balsamvinäger

Dela blomkålen i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten tills den är gaffelmjuk. Enklaste moset gör du genom att slå av vattnet, tillsätta en skvätt ”grädde” och finfördela till mos med hjälp av en stavmixer. Späd med ”grädden” till du fått en fin konsistens. Blanda ned ett par kvistar kryddgrönt och kör en sekund tills blomkålsmoset fått fina gröna prickar! Smaka av med salt och peppar.

Gör gärna i ordning tomatsalladen så att den kan stå och dra en stund före servering. Dela tomater, krydda med salt och peppar, strimla färsk basilika över och droppa en god olivolja och balsamvinäger över salladen. Låt stå framme till servering.

Vispa upp äggen i en djup tallrik. Häll upp mandelmjöl och en nypa salt i en annan tallrik. Doppa kalkonskivorna först i ägg och sedan i mandelmjölet. Stek dem sedan på medelgod värme i stekpanna. Använd gärna kokosolja för bästa stekresultat. Håll gärna köttet varmt på plåt i ugnen, medan du steker de övriga.

Servera med nykokta ärtor, blomkålsmos och en god tomatsallad.

Recept ur boken Ät dig i balans av Cathrine Schück och Maria Helander, foto Zara Doublet.

 

Surprise! ”Back to basics” inte lika enkelt när det är semester! Dagens ord är ”förlåtelse”.

Idag är the key word förlåtelse!

Idag är the key word förlåtelse!

Hörni det där med ”Back to basics” var ju inte lika enkelt som jag trodde! En vecka på Österlen och nu är det VERKLIGEN tillbaka till ruta ett, igen.

En underbar vecka på Österlen sätter sina spår vare sig man vill eller inte. Nu är det verkligen hög tid att återgå till det rätta spåret igen. En powerwalk i morse och en äggröra till lunch och genast känns det riktigt bra igen.

Dagens ord är förlåtelse och kärlek. Jag slår och hackar inte på mig själv för att det blivit några härligt goda avsteg, utan väljer istället att minnas varenda en av dem med glädje och njutning.

Mottagningen är öppen som vanligt, det finns tider både i verkliga livet och via Skype eller telefon. I oktober drar jag och ett gäng roliga tjejer till Mallorca för att vandra i bergen och äta god (och nyttig) mat. Häng med du också, det finns platser kvar!

Stor kram, Cathrine

 

Back to basics/första veckan/nyttig lärdom

 

Hittills har jag varit lite tveksam till sk ”nollning” dvs att äta i princip enbart protein och fett och undvika både mejeri och grönsaker.

Men jag är efter en knapp vecka beredd att ändra mig på denna punkt. Och det är ju vad jag älskar mest, nämligen att få sina förutfattade meningar omkullkastade och överbevisade!

Jag har upptäckt att både jag och mage faktiskt mår otroligt mycket bättre av att helt och hållet undvika mejeri, förutom smör. När det gäller grönsaker så gör jag ett uppehåll på ett par veckor och ser helt enkelt vad som händer med kropp och vikt. Just nu dalar vikten ”by the day”, så jag är en happy bunny.

Väldigt happy och stolt faktiskt då jag för första gången på ett bra tag även tog mig runt en timme i spåret och avslutade med både planka och ett gäng sit-ups.

Jag kände mig som en jäkla Paolo Roberto här på morgonen. ( jo, jag följer honom på Instagram och är sjukt peppad. Precis som det ska va, mao)

Här kommer ett recept som funkar lika bra att göra på kyckling eller lax. Kör din egen färs i matberedare, nu när det är så varmt!

kram, Cathrine

kycklingburgareKycklingburgare Spicy Thai

Det är kul att kunna göra en nyttig och god ”twist” på en klassisk snabbmatsrätt, nämligen hamburgare. Här serverar vi en burgare på kycklingfärs smaksatt med thaismaker och chilimajonnäs. Det går lika bra att smaksätta färsen med basilika och soltorkade tomater, då blir det mer medelhavsmak, men absolut lika gott!

Det finns kycklingfärs att köpa färdig, men vi tycker att det blir fräschast att köra kycklingfileer i matberedare när det är dags för tillagning.

4 portioner

500 g kycklingfilé

2 ägg

1⁄2 – 1 dl sojagrädde/kokosgrädde

1 tsk currypaste, röd eller grön

1 tsk spiskummin

en näve färsk koriander

1-2 msk riven färsk ingefära

salt och peppar

kokosolja till stekning

Servera med salladsblad, strimlad vårlök/purjo samt osötad majonnäs smaksatt med en knivsudd chilipulver/paprikapulver/curry, beroende vilken smak du gillar bäst.

Kör bitar av kycklingfilé till färs i matberedare tillsammans med ingefära, koriander och kryddor. Rör nedan ned ägg och grädde till en lös men smidig färs. Späd med grädde tills du är nöjd med konsistensen.

Krydda färsen med salt och peppar, är du osäker på kryddningen, stek en provbiff och smaka.

Hetta upp kokosolja i en rejäl stekpanna och stek kycklingburgarna noga på båda sidor. När det gäller kyckling så vill man gärna ha dem genomstekta. (De förblir saftiga av grädde och ägg).

Servera burgarna varma eller ljumma tillsammans med smaksatt majonnäs.

Vill du göra denna burgare med lax istället så blir det jättegott.

Recept ur boken Ät dig i balans tillsammans med Maria Helander.

Foto: Zara Doublet

Dags att ta i med hårdhanskarna! Back to basics!

Är du, precis som jag lite jag just nu, lite rund i kanterna?

En glad och tämligen välmatad tant Schück

En glad och tämligen välmatad tant Schück

Har sommaren varit en härlig kavalkad av ”medvetna avsteg” i form av en liten macka ibland, en liten sillpotatis, några glassar och ett par extra glas iskall rosé?

Så har min varit, och handen på hjärtat, jag har njutit av varenda liten smula!

Men, nu kära vänner, är det hög tid att ta tag i situationen och därmed basta.

Min bästa metod är att köra ett par veckor av en stenhård variant av LCHF. En riktig ”back to basics” variant med en mycket liten mängd kolhydrater. Riktigt strikt, med andra ord.

Just nu sitter jag och sippar på en sk fettkaffe, vilket i mitt fall består av 1 msk kokosfett eller en skvätt grädde. Ibland räcker det som frukost, beroende på hur dagen ser ut och hur hungrig jag är. Annars äter jag gärna en äggröra på 2-3 ägg och 2 msk kokosfett till frukost/lunch.

Igår blev det just en äggröra vid 11-tiden och sedan var jag inte hungrig förrän vid 15-tiden, då jag tog en ”klämma” bestående av skinka, fet ost och ett par hyvlade skivor smör.

Middag åt jag vid 21-tiden och då stod det laxfärsbiffar på menyn med en skiva limesmör.

Är du nyfiken på mer detaljer kring maten så är det bara att höra av sig till mig.

(behöver jag säga att kilona smälter bort i rask takt)

Nytt och aktuellt

Det finns fortfarande plats på resan till Mallorca i oktober, titta gärna på tidigare blogginlägg så hittar du all info, hör annars gärna av dig till mig så berättar jag mer!

Ny kurs i Helhetsmetoden startar i mitten på augusti, där finns det plats kvar. Läs mer om det på kurssidan.

Mottagningen är öppen och det finns tider som passar dig, och vi kan även ses via Skype för dig som inte bor i Stockholm eller har svårt att ta dig hemifrån.

Cathrine

 

Jag lyssnar!

IMG_9734Jag är kvar i stan hela sommaren och håller mottagningen öppen för dig som vill unna dig en timmes kostrådgivning eller ett par timmars terapi.

Du når mig enklast på cathrine@schuck.se, skriv en rad hur jag bäst når dig, så bokar vi en tid och sitter ned i lugn och ro.

Det går lika bra att ses i verkliga livet eller via Skype.

Varmt välkommen, glad sommar, Cathrine

Helhetsmetoden i kursform startar i augusti!

9789113030104_large_helhetsmetoden-na-din-halsovikt-med-kbt-lchfHelhetsmetoden, KBT & LCHF

Helhetsmetoden –  för dig som aldrig mer vill banta. Gå ner i vikt och må bra med hjälp av KBT och LCHF. Denna kurs är för dig som vill sluta banta en gång för alla. För dig som förstår att det handlar om att arbeta tillsammans med kroppen och känslorna för att nå din idealvikt. För dig som är trött på att kämpa och vill hitta ett hållbart och berikande levnadssätt där du mår bra både i kropp och själ.

Under kursen får du verktyg och hjälp att balansera kroppens hunger och känslornas sug. Du får vägledning till att förändra det som hindrar dig idag att nå din hälsovikt. Vi jobbar också tillsammans med att stärka självkänslan och minska din vardagsstress.
Du förtjänar att trivas med dig själv!

Klicka här för att läsa mer om Helhetsmetoden

START: Augusti 2014

KURSLÄNGD: 10 x 2 timmar, 18.00-20.00.
En kort paus i mitten, där jag bjuder på nåt att äta och dricka.

PLATS: Sturegatan 48, Stockholm

KURSLEDARE: Cathrine Schück

INVESTERING: 4900 kr

ANMÄLAN: Genom att betala 1500 kr nu anmäler du dig till kursen, resten, 3400 kr, betalar du vid kursstart. Du kan givetvis betala hela kursavgiften på en gång om du vill.
Betala till Bg.5936-5015, skriv ditt namn på betalningen.

Klicka här för att anmäla dig.

Du kommer att få mer information och kallelse när det närmar sig kursstart.
Du kan även ringa om du har frågor: 070-733 30 27

måndagsmys eller helt enkelt #tråkigtpåjobbet

pizzawrap med supergod fyllning

pizzawrap med supergod fyllning

Pizzawrap med stekt svamp och Västerbotten

Denna härliga skapelse kan svalna något och då lätt vikas ihop till en wrap med en bit smörpapper runt och ätas som mellanmål eller lunch i farten.

Serverad på fat kan den skäras upp som en pizza och passar även den på höstens första brunchbuffé.

Fyllningen är massor av stora smörstekta skogschampinjoner, en skvätt grädde, ganska mycket riven Västerbotten och en näve blekselleri som är så gott tillsammans med osten. Finhackad röd paprika, mest för färgens skull!

2-4 portioner

 

6 ägg

4 msk creme fraiche

salt, peppar, smör

 

till fyllningen.

200 g stora skogschampinjoner eller annan god höstsvamp

100 g riven västerbotten

1 dl vispgrädde

ca 1 dl finskuren blekselleri

en bit röd paprika eller chili, fint hackad

 

Jag ”gräddade” min pizzawrap på en grillpanna med teflon, det blev en frasig och tunn botten med fina grillränder. Det går utmärkt att vispa ihop ägg och creme fraiche och grädda i vanlig stekpanna.

Hetta upp smör i pannan och slå i din uppvispade äggsmet, kryddad med salt och peppar. Grädda ett par minuter på varje sida tills smeten släpper pannan och lätt kan vändas.

Skiva svampen och stek den i smör tills den har släppt vätska och börjat mörkna. Rör ned grädde och riven ost och låt alltsammans smälta ihop under omrörning. Toppa med blekselleri, smaka av med salt och peppar och servera varmt på fat, toppa med finhackad röd paprika eller chili, för extra hetta.

 

 

 

pizzawrap med supergod fyllning

pizzawrap med supergod fyllning

Bästa dealen på Mallorca i sommar!

“Can Verdol”

 Heathers01

 

Bedrooms: 

Master bedroom :                       Double bed.
Bedroom 2:                                      Doubled Bed
Bedroom 3:                                      Twin Beds
2nd Floor
Bedroom 4:                                      Twin Beds
Bedroom 5:                                      Double Bed
Bathrooms: 

Master Bedroom: en suite bathroom, jacuzzi bath/shower, wc, bidet and sink
Bathroom 2 & 3 : shared bathroom with shower, wc and double sinks
Bathroom 4: en suite bathroom with shower, wc and sink
Bathroom 5: en suite bathroom with shower, wc and sink

All bedrooms (apart from Bedroom 4) all have patio doors leading onto the terrace with mountain views.
All bedrooms have ceiling fans

 

Kitchen: 
Fully equipped farmhouse kitchen consists of:
Master Range Cooker, Extractor, Fridge Freezer, Dishwasher, Microwave, Toaster, Kettle, Cooking Utensils, Large Island. Open fire. Dining Table for 10 people.
Air conditioning (on request)

 

Utility Room: 
Washing Machine and Tumble Dryer. Iron & Board

 

Living Rooms: 
Comfortable, light and airy living room with patio doors leading onto the terrace.
Inga Nook fire place. Satellite TV, DVD Player, WiFi Internet connection, Ipod connection.
Writing bureau.
Air Conditioning (on request)
Guest toilet.

 

Cleaning/Towels/Linen/Maid service: 
Towels and bed linen are included in the price.
At the end of each week, a change of bed linen and towels are included.
Change over is Saturday, but we can be flexible out of season.
Arrival time is 4.00 pm and Departure time at 10.00 am.

 

Amenities/Facilities: 
Barbecue, Private Pool, Parking, Garden.

Dishwasher, Fridge, Fridge/Freezer, Hob/Stove, Iron, Microwave, Oven, Tumble Dryer, Washing Machine. Air Conditioning, Central Heating, Cot, High Chair, Internet Access, Room Fans, Satellite.

 

Location Type: 
Rural, Village.

 

Outside
Private pool with an assortment of sun loungers and chairs. Barbecue area, bar area available with sink and fridge, landscaped gardens, semi covered veranda for shade. Outside dining available for 10 people. Garage for 1 car.

 

Prices

Rental Period Per Night Per Week Per Month Min. Stay (Nights)
1 June 2014 – 28 June 2014 € 3000.00 7
28 June 2014 – 26 July 2014 € 2900.00 7
26 July 2014 – 30 August 2014 € 3500.00 7
30 August 2014 – 30 September 2014 € 3000.00 7

 

Changeover day
Change over day is Saturday. This is flexible outside of the main summer period. Arrival time for incoming guests is 4.00 pm Departure time for outgoing guests is 10.00 am.

 

Booking notes
All prices are per week in euros, and for the whole property. The minimal rental period is one week. The price includes a ” Meet & Greet” service, cleaning and changing of bed linen once a week. Additional cleaning service can be arranged with prior notice, however this is chargeable. A ”Non Refundable Deposit” of 25% is required at the time of booking and the final balance on arrival in cash.
A Security Deposit/Breakages is of €1000 in cash on arrival.

 

 

About the area

This beautiful House is located in the heart of Andratx. It is conveniently close to local restaurants, bars and cafes. Wednesday morning is market day in Andratx, when the streets fill with stalls selling local produce from local fresh fish and cheeses, typical Mallorcan products, crafts, flowers, clothes, footwear, leather and gifts. The Centro Cultural Centre in Andratx is dedicated to the creation and exhibition of contemporary art. The Santa Catarina winery is located in one of the most beautiful valleys of the Sierra de Tramuntana where wines have been cultivated here for centuries.In 1985 the winery was founded and wine production was brought back to the valley. The Municipal Centre offers an indoor and outdoor pool with gym, tennis courts, indoor football, yoga and much more.

 

 

 

Coast/Beach

Camp de mar beach is 200 meter long and is well protected against strong winds and waves in a beautiful bay.
The sand is fine grained and the water clear. Beach services include sunbeds, umbrellas, showers and toilets.
Sant Elm beach consists of two beaches. The larger one has fine grained sand, many sun loungers and a playground. The smaller beach has part sand and part gravel. There is a few sun loungers but this part of the beach is the quiet one. The water is very clear.
Golf
Andratx Golf Club was designed by the famous Gleneagles, Scotland, and opened in 2000. The 18 hole championship course is well known as one of the most difficult and challenging in Mallorca.
Lengthy holes take you through the hills of South West Mallorca, from which you can admire fabulous views of the landscape and the sea. The course features 60 bunkers (with finest quality white sand…), seven lakes that are utilised over six holes, and fairly narrow fairways.
Hole 6 is notorious, being 609 meters from the championship tee and the longest hole in Spain. It’s one that all golfers look forward to playing. The tee shot from hole 8, shortly afterwards, offers a spectacular view of the bay in Camp de Mar and the hills around it. Buggies are included in the green fee.
The course is well run and well maintained, and the clubhouse includes a highly rated Italian restaurant.

A room with a view

Alla önskar sig ett vackert rum med en utsikt när man åker iväg för rekreation och återhämtning.

Heathers härliga kök!

Heathers härliga kök!

Ett av de fem härliga dubbelrummen på A friend in Mallorca B&B.

Ett av de fem härliga dubbelrummen på A friend in Mallorca B&B.

Ett vackert rum med en utsikt kan jag lova dig när du hänger med mig till Mallorca i oktober. Första veckan är redan full, så nu bokar vi andra veckan, 18-25/10.

Förutom härligt boende med ljuvlig miljö så kommer vi laga massor av god mat, åka på spännande utflykter i stora jeepen, packa picknickkorgen och bada på roliga små stränder, kanske kombinerat med en bergsvandring.

Det blir minst en dag för Palma med shopping och seightseeing.

Vill du spela golf, så fixar vi det.

Vi ses på Mallorca!

PS. Vill du boka detta härliga stället för ditt eget event eller kalas så gå in på A friend in Mallorca på nätet eller här på FB och kontakta min väninna Heather för mer info. Du kan hyra per dag, per rum eller hela stället med 5 dubbelrum och hela härligheten i form av utomhuskök, trädgård och pool. https://www.facebook.com/AFriendInMallorca