Skräddarsy din egen vecka på Mallorca

Heathers01Är ni en grupp tjejer/kompisar som brukar träffas regelbundet? Golfgäng, mat eller vinklubb? Yoga? Har ni lust att göra något nytt och roligt tillsammans?

Boka då en egen vecka på Mallorca.

Jag fixar huset, maten, träningen och guidningen. Ni njuter och hänger med.

Under hösten och vintern 2015 kommer jag att hålla ”privata” veckor och långhelger på Mallorca. Då skräddarsyr vi ett program för dig och dina kompisar.

Tjejgäng eller ett gäng par, det bestämmer ni själva.

Det hus jag oftast hyr för dessa veckor ligger i Andraitx, ca 30 minuter från Palma. Ett stort hus som är ett riktigt hem, det har fem stora dubbelrum, de flesta med ensuite bad, man sover bekvämt 10 personer i huset.

De härliga Tramuntanabergen ligger runt hörnet, lyxiga Puerto Andraitx med bad och hav ligger 5 minuter med bil, golfbanor, shopping eller hiking. Allt ligger bekvämt inom räckhåll.

Jag ordnar gärna utflykter, picknick, golf, besök på vingårdar (eller brandytillverkning) stads eller bergsvandring.

Specialintresse, yoga, pilates? Det fixar vi!

Hör av dig här för priser och tider under hösten. 2015-01-25 09.38.45

Heathers40

Ett av de fem härliga dubbelrummen på A friend in Mallorca B&B.

Ett av de fem härliga dubbelrummen på A friend in Mallorca B&B.

Är du en av mina godingar?

Träffade en av mina härliga klienter i morse och hon frågade om jag inte skulle göra en ny resa till Mallorca i höst, en resa av och för mina favoriter, för mina godingar?

Ja, varför inte, jag står ju precis och packar väskan inför vårens hälsoveckor på Mallorca och har väl inte riktigt fokuset på hösten redan, men varför inte?

Sår därför går jag ut nu och säger VARMT VÄLKOMMEN till höstens hälsoresa till Mallorca!

Cathrine Cover-10Jag tänker att det blir i månadsskiftet september/oktober. Då är det fortfarande varmt i vattnet, men inte så galet varmt i luften längre, så man kan njuta av vandringarna utan att dö av värmeslag.

Jag hyr samma vackra hus i Andraitx,  med plats för 10 personer i 5 rymliga dubbelrum. Härligt stort kök med plats för 16 pers vid köksbordet (!), stor ljuvlig trädgård där vårens andra reseledare, Eva Berggren kommer att hålla träningspass. Vi får se om vi kan lura med henne även i höst…

Vi vandrar tillsammans, utan hets och stress. Vi lagar mat tillsammans på kvällarna och vi knökar in oss i sambons jättestora jeep och åker runt Mallorca och njuter av öns alla smultronställen.

Du bokar och beställer din egen flygstol och jag möter på flygplatsen. Priset på plats för mat, husrum, utflykter och det mesta inkluderat brukar landa på ca 8.000 kr.

Hör av dig och berätta om du är sugen på att hänga på!

Cathrine

cathrine@schuck.se

 

Vad gör det mest ont?

Jag och Björkjäveln!

Jag och Björkjäveln!

Min underbara PT Eva frågade mig imorse (kl 8.00) efter avslutat pass vad som varit jobbigast och var det gjorde mest ont.

Det tog några sekunder innan jag svarade, – i huvudet.

Det som gör mest ont och det som är allra jobbigast just nu är inte ständig träningsvärk, ömmande rygg, illaluktande träningskläder eller detta ständiga flängade mellan olika ställen att träna på. För att inte tala om en arg sambo som aldrig kommer åt bilen. Förlåt mig, älskling!

Nej, det är det faktum att när jag träffade Eva för tre månader sedan så fattade jag faktiskt inte hur OTROLIGT otränad jag var.

Det gör mest ont.

Jag trodde nog ändå att jag var i en hyfsad form, jag som ändå lufsar i bergen på Mallorca, rör på mig en del i vardagen och är allmänt aktiv. men att kondition, kraft och uthållighet låg på -1. Det hade jag absolut inte räknat med. Absolut inte.

Jag har faktiskt inte tänkt i dessa termer förrän idag, imorse när Eva frågade mig. Egentligen så frågade hon ju om något helt annat, och varken hon eller jag hade förväntat oss det svaret.

Vi vet ju att kondition är en färskvara och nu har jag verkligen fått mig en nyttig läxa i hur väl det egentligen stämmer.

Tack för det universum!  Aj, vad ont det gjorde!

Cathrine

 

Ge dig själv tre månader!

Vi vill att allt så gå så fort! vikten, hälsan, träningen, maten… Allt ska gå fort, fort. 

Fast nu funkar det ju inte så. Vilka förändringar du än gör i livet så krävs det tid. Tid för kroppen att fatta vad du håller på med denna gång. Den har varit med förut och risken är stor att den faktiskt inte litar på att du menar allvar denna gång, och gör precis som den lärt sig, absolut ingenting.

Därför är tiden det viktigaste redskapet för vad du än tänker genomföra. Är det vikten, hälsan, träningen, maten? Låt det få ta tid. 

Ge dig själv tre månader i present.

2011-04-14 10.34.08

Just tre månader är ett magiskt tal för mig. Det tar tre månader för kroppen att få till en medveten beteendeförändring. Det vill säga det tar tre månader tills den nya aktivitet du lagt till blir en vana och en del av ditt liv.

Själv har jag ett par gånger i mitt liv gett mig tre månader. Det tog tre månader att första gången ( för minst 10 år sedan) jag prövade att äta utan socker, mejeri och mjöl. Jag gav mig själv tre månader och det tog EXAKT tre månader för kroppen att fatta vad jag höll på mig. Jag rasade i vikt och i storlekar på kläderna först efter 10 veckor. Inte ett gram innan dess.

Nu i vintras så gav jag mig själv möjligheten och tiden träna och komma iform. Jag bokade tid i tre månader med mig själv och det har tagit PRECIS tre månader att komma dit jag önskade.

Jag gav mig själv chansen, och jag tog den.

En superhappy Schuck i morse!

Mina redskap har varit en björk som jag dejtat varje morgon i tre månader, i ur och skur. Jag har även unnat mig att gå på gym och träna med en urduktig PT, två ggr i veckan. Plus ett tredje pass med stenhård cirkelträning på duktiga Jose Nunes på lördagsmornarna. Vidare har jag ätit extra bra, och undviker ris, pasta, bröd, potatis och socker i alla former. Massor av fisk, kött, kyckling och grönsaker ovan jord.

Vad jag försöker säga är att allt är möjligt. Sätt ett mål, tre månader är perfekt, och kämpa på. du kommer inte att tro dina ögon vad som är möjligt att åstadkomma på tre futtiga månader. Mirakel faktiskt.

Ge dig själv en present, ge dig själv tre månader av ditt liv och bli den version av dig själv som du trivs bäst med.

Hör av dig om du behöver hjälp, det bästa redskapet kan ibland vara att våga be om hjälp.

kram, Cathrine

 

 

 

När du själv inte orkar – ta rygg på någon annan!

 När du själv inte orkar komma igång med det som ligger och gnager, sånt som vikt, träning, bra mat, ta då rygg på någon annan som orkar.

Själv så visste jag att jag måste komma i superfin form inför vårens hälsoresor. Hösten hade inte varit en bra period och julen var en katastrof.

Men jag hade inte riktigt ork att ta tag i alltsammans själv, så jag bad om hjälp och tog rygg på andra som orkade.

En ganska trött liten Schück

En ganska trött liten Schück

Så här så min ”första hjälpen lista” ut! (dvs hjälp till mig själv)

1. Skaffa en björk. Det vill säga ett mål för varje morgonpromenad. Gå sedan ut och möt den där (jävla) björken varje morgon och tvinga dig själv att göra något roligt av det hela. ( tex ta en selfie)

 

 

 

Eva Berggren  - Take your time

Eva Berggren
- Take your time

2. Be om hjälp. Om du inte orkar träna för egen maskin, skaffa en maskin som hjälper dig. i mitt fall så blev det dels den bedårande och energiska Fru Berggren som är både PT, god vän och ska följa med på resorna ned till mallorca som just coach och tränare. Bra person att hänga med, med andra ord. Två dagar i veckan med henne gör verkligen susen. hon försöker få mig att göra något själv hemmma, men tyvärr. Där är jag inte ännu. men jag är en jäkel på att göra precis som hon säger när vi tränar tillsammans ( hon tränar mig). Och jag blir starkare och starkare för varje gång!

 

 

Conny, min hjälte

”Ingen träning blir bättre än vad du gör den till, se till att gör den bra, och rolig” - Jose Nuñez

Jose Nuñez är grundare av Bodies In Motion som genom de 25 verksamma åren visserligen har bytt namn par gånger men alltid haft samma passion för att utveckla funktionell, effektiv och framför allt rolig träning.

3. Fixa en förebild. Min man är min förebild, även om han inte vet om det själv. Han tog sig själv i kragen och har sedan i julas varit ute VARJE morgon, i ur och skur, och gått 2,5 timme per dag. (han gillar inte överdrifter så jag måste ju skriva att han och hans powerwalkskompisar nu är nere i 2 timmar blankt på långrundan runt Djurgården. Behöver jag tillägga hur otroligt duktig han är och hur mycket jag respekterar honom för sin insats för sig själv och sin hälsa.

Till sist!

3. Skaffa en utmaning! Min egen utmaning bestod i att två goda vänner frågade om jag och maken skulle med och träna i någon form av skum cirkelträning på lördagsmornarna! What! Vi som älskar att ligga och dra oss på lördagsmornarna, läsa tidningen, dricka kaffe i sängen…  Numera så längtar jag faktiskt till lördagarna med kompisarna och framför allt Jose Nunes stenhårda och tuffa träning. vill du läsa mer om Joses träning så besök gärna hans hemsida http://blogg.bodiesinmotion.se/moveoometoden/ och bli inspirerad, du också! Vi kanske rent av ses på lördagarna framöver?

4. Njut av dina framgångar! Njut av att vakna toktidigt (fast du låg och kollade serier på Netflix halva natten) och är sugen på att sticka ut och gå/springa en timme, fast det är snö och slask och skitväder. Att faktiskt få tillåta sig att bli toklycklig av stolthet efteråt och kunna klappa sig själv på axeln och säga, well done!

En superhappy Schuck i morse!

En superhappy Schuck i morse!

 

 

Om björkar, mål och mat

Ni som följer mig på Insta eller FB vet hur jag ligger i som en liten bäver för att verkligen komma i toppform inför vårens Hälsoresor till Mallorca. Nåja, det är väl kanske inte bara Mallorca, det handlar väl om ”form” rent generellt och kul att vara snygg i bikini och allt det där. (vilket ta mig sjutton inte blir lättare med åren), man är ju inte 50 längre som jag brukar säga.

Mina selfies på morgonen måste väl nästan betraktas som ett socialt självmord, för vem sjutton vill se ut som det miffot man faktiskt är på morgonen, publikt ute på sociala medier? Ja, bra fråga.  Jag kan bara svara för mig själv och det handlar om utmaning. Att se tjusig ut på en selfie är ju inte så svårt. Det finns ju filter och appar för sådant. Att våga bjuda på rödfnaset och osminkade (ngt svullna) ögon är svårt och därför en utmaning.Björken som alltid hänger med har blivit min maskot. Idag var det faktiskt ROLIGT för första gången på en månad och jag gick hemåt med ett brett leende på läpparna. Så det går åt rätt håll! 2015-03-17 08.34.31

 

 

 

Så det var biten om mål och björk. Återstår ett trevligt recept. Här kommer några ljuvliga små mandelmjölpajer jag gjort nyligen. Galet goda!

 

Små primörpajer med sparris och Västerbotten

Supergott att servera tillsammans med rökt skinka, parmaskinka, rökt lax eller bara helt underbart vego!

Dessutom blev mandelmjöldegen så himla bra!

 

4 portioner

(1 pajform eller 6-8 småpajer)

 

3 dl mandelmjöl

1 msk fiberhusk

1 ägg

100 g smör

Fyllning:

200 g färsk sparris

2 dl creme fraiche

3 ägg

1 dl riven Västerbotten

salt, peppar, ärtskott

 

Kör ihop pajdegen i matberedare och tumma ut den i stor eller flera små pajformar. Ställ i frysen i 30 minuter.

Förbaka pajskalet i 200 grader i 10 minuter.

 

Koka sparrisen ett par minuter i saltat vatten. Skär av och spara knopparna. Skär resten i tunna skivor och blanda med creme fraiche, ägg och ost. Fyll de förgräddade formarna och grädda klart i ca 20 minuter eller tills de fått fin färg och fluffat upp sig.

Toppa med sparristopparna, rivet Västerbotten och ärtskott. Krydda med flingsalt och nymald svartpeppar.

 

 

2015-02-27 13.54.03-2

Ett vårskrik och ett nytt fab recept!

Skiten syns plötsligt på fönstren och listan på alla ”vårmåsten” är oändlig. Men man får ändå unna sig ett litet vårpip av lycka över att ljuset är tillbaka.

Här på hemmafronten är det bara glada toner. Alla är friska och pigga. Kvällskurserna för Helhetsmetoden är i full gång och vill man hänga på så går det utmärkt att köra privat, här eller på distans.

Mallorcaresorna är fullbokade, men jag funderar fortfarande på en sk njutarvecka i slutet av maj. Då man bara njuter av  Mallorca och åker runt på roliga marknader, matevenemang och provningar. hör av dig om du också är suger på något sånt kul i slutet på maj.

Jag tänkte bjuda på ett riktigt vårligt recept, en helt ny version av Skotska ägg, sk inbakade hårdkokta ägg. Jag har gjort en ny version med laxfärs och basilika. Så himla gott, kommer här!

2015-02-27 13.33.16”Skotska ägg” med basilika och lax

Förlagan till detta är sk skotska ägg vilket betyder hårdkokta ägg med ett hölje av köttfärs. Alltsammans väldigt gott och trevligt. Nu har jag gjort en ny variant med laxfärss och basilika, och mina vänner, det slår allt! Så jäkla gott och fiffigt. Ät äggen ljumma och doppa i en krämig tartarsås.

 

4 portioner

 

4 hårdkokta ägg

ca 400 g laxfilé (jag köper fryst lax i bit, då behövs 3 bitar för fyra ägg)

2 ägg

ca 1 dl basilikablad

100 g smör

mandelmjöl, salt, peppar

 

Kör laxen, gärna fryst i matberedare tillsammans med två råa ägg och färsk basilika, krydda med salt och peppar.

Sätt ugnen på 200 grader. Smält 100 g smör i en kastrull. Skala de hårdkokta äggen och klappa försiktigt in laxfärsen runt äggen. Använd gärna lite mandelmjöl för att ”mjöla” runt om. Lägg äggen på en ugnsfast plåt eller fat, skeda lite smält smör över och grädda i 20 minuter eller tills färsen har stelnat och fått färg.

 

Servera med tartarsås, gjord på majonnäs, finhackade örter, finhackade små franska gurkor och lite kapris.

Hej igen! Long time, no see.

Ibland kommer själva livet emellan allt annat.  Jag satt på Mallorca och tyckte livet var ”pretty nice” även om det var lite i kyligaste laget där i januari någon gång. Så ringer telefonen och lilla mamseluttan har dråsat i backen och skadat sig illa. Riktigt illa lät det som, och jag åkte hem som en oljad blixt för att vara med lilla mamma. Vi hade tur denna gång och allt börjar nu att likna ”normalt” igen och jag börjar att hitta tillbaka och komma upp till ytan igen. 

Så, roligt att ses igen!

foto Zara Doublet Mallorca food Studio

foto Zara Doublet
Mallorca food Studio

Livet fortsätter som sagt.

– Just nu rullar kvällskursen Helhetsmetoden på för fullt och tjejerna är galet roliga och underbara att få vara med. vill du också hänga med på kurs så kan du följa Helhetmetoden via Skype eller telefon på distans, det går väldigt bra.

– Vidare så har jag nästan fullt på mottagningen, men har du egna tankar och funderingar som du vill prata om privat så bokar vi in en tid och sätter och ned tillsammans och pratar.  Terapisamtalen behöver inte handla om mat, även om det inte är förbjudet i samtalen. Det finns ju en vits med att vara både terapeut och kostrådgivare tänker jag…

– Roligt just nu är att även på möjligheten att vara ”ute på fältet” en del. Jag har privata matlagningskurser och tjejträffar och du väljer själv om jag tar med mig mat eller vi lagar tillsammans.

Imorgon ska jag köra en privat klient som vill lära sig laga vego. Så kul!!

En bild tagen av Zara Doublet för boken LCHF To Go (mat att ta med sig när man är på väg) får illustrera lilla Schück på väg!

 

 

Busvädret fortsätter – så vi äter vidare…

2014-10-29 23.03.43Busvädret fortsätter härnere på Mallorca och vi ägnar en hel del tid åt att hålla husets två brasor (läs främsta värmekällor) vid liv och sprakande!

Så, den ena av mina stora kärlekar härnere, bergen, inte lockar på grund av vädret så får man istället ägna sig med liv och lust åt den andra stora kärleken, mat!

Jag har under denna resa hittat massor av nya spännande smultronställen, härliga restauranger där man fortfarande äter äkta, typisk mallorcinsk mat. Platser som vi kommer att besöka under vårens resor här nere i maj. Är du nyfiken på att följa med, det finns fortfarande plats kvar.

Nästa vecka sparkar nya kurser i Helhetsmetoden igång och då är jag på plats igen.

”Broken eggs” med fetaost och chorizo

Mustig ”fattigmansmat”som passar perfekt när det är lite kallt och ruggigt ute. Jag älskar denna typ av mat. Så mustigt, så gott, så värmande, so ”comfort food”.

2–4 portioner

2 zucchinis

1 aubergine

massor av större eller mindre tomater

2 heta chorizokorvar

4 ägg

200 g fetaost olivolja salt och peppar

 

Tärna alla grönsaker och korv och fräs i ugnsfast gryta, med en god olivolja. Låt det hela puttra på svag värme tills grönsakerna är mjuka.

Krydda med salt och peppar.

Sätt ugnen på 200 grader.

Knäck fyra ägg över grönsaker och korv. Fördela osten över alltsammans.

Ställ in i ugnen i minst 10 minuter eller tills äggen stelnat, men gulan fortfarande är rinnig.

Ta ut ur ugnen och skär hål på äggen, så att den goda gulan rinner ut över grönsaker och korv, and voila ”Broken eggs!

2014-10-29 23.00.35

Stormy weather! – då äter vi comfortfood.

Efter nästan två veckor av sol och värme här på Mallorca så kommer regnet och kylan. Lika viktigt som solen. Naturen behöver regnet, frukt och grönsaker behöver köldknäppen. Vi behöver regnet för att kunna duscha här i sommar.

Så vi passar på och tänder brasa och läser böcker. Och fryser såklart som sjutton!

I matväg blir man sugen på sk comfortfood, riktiga vintervärmare. Igår åt vi lunch på väg hem och stannade på ett riktigt mallorkinskt  ställe och åt massor av  sniglar och vitlökssmör. Med betoning på vitlök.

Idag tänkte jag göra något i ugnen, har både aubergine och zucchini hemma. Ungefär något i denna stilen hade jag tänkt mig, se recept och bild nedan.

Under tiden förbereder min väninna Heather sina berömda kronärtskockor här ute i Andraitx. Är du sugen på att se stället, bo här, hyra inför sommaren så titta gärna in på A friend in Mallorca på FB eller nätet.

vintervärmare 2

Tacogratäng med aubergine och krämig ostsås

Detta kan lätt göras till en lasagne om man vill varva tunna skivor av aubergine med köttfärssås och ostsås. Gott blir det hur som helst!

 

4 portioner

 

2 stora auberginer

500g grovmald köttfärs

2 msk osötad tacokrydda (jag använder LCHF-butiken)

1 gul lök

1 röd paprika

1 gul paprika

2-3 vitlöksklyftor

500 g passerade tomater eller annan osötad tomatsås

ostsås: 200 dl vispgrädde, 2 dl creme fraiche, 2 dl riven ost (gärna Västerbotten som ger en tjock och fyllig sås)

salt, peppar

 

Börja med att skiva auberginen i tunna skivor, behåll gärna skalet som gör att skivorna inte blir sladdriga. Gnid in skivorna med salt och låt dem ligga i minst 30 minuter eller tills de släpper vätska. Skölja av saltet och klappa skivorna torra.

Skala löken och hacka den tillsammans med paprika och vitlök. Fräs alltsammans i en skvätt olivolja. Fräs undertiden köttfärsen i en separat stekpanna i en klick smör. Strö över tacokrydda och blanda väl med köttfärsen och häll sedan på tomatsåsen. Späd med vatten om såsen är för tjock. Rör ned lök och paprika och låt alltsammans puttra på svag värme i 20 minuter.

Hetta upp grädde och creme fraiche i en liten kastrull. Tag kastrullen av värmen och rör ned osten. Rör tills all ost är smält. Smaka av med salt och peppar.

Fördela aubergineskivorna i en smord ugnsfast form eller fat, skeda över tacosås och toppa med ostsås. Hit kan alltsammans förberedas i god tid och sedan värmas och gratineras när det är dags för middag. Beräkna 20 minuter i 200 grader.